Luister
muziek
18 maart 2023 - 10:00
Deel dit artikel:

Rechtszaak over omgevingsvergunning nieuwbouw Kapelstraat 48

HEEZE – Op dinsdag 17 januari van dit jaar is de omgevingsvergunning verleend voor de nieuwbouw op de locatie Kapelstraat 48 in Heeze waar voorheen Vangaelen stond. Tegen deze verleende bouwvergunning zijn bezwaarschriften ingediend en een aantal bezwaarmakers heeft een verzoek tot voorlopige voorziening ingediend bij de rechtbank. Het belangrijkste doel van deze voorlopige voorziening was het proberen stil te leggen van de reeds aangevangen sloopwerkzaamheden van het karakteristieke pand Kapelstraat 48. Reden voor de rechtbank om een spoedzitting te gelasten op 7 maart jl. Zoals uit de uitspraak blijkt heeft de voorzieningenrechter tijdens deze zitting een belangenafwging gemaakt tussen de belangen van de bezwaarmakers en die van vergunninghoudster ten aanzien van de sloop van het pand.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De voorzieningenrechter vindt de belangen van vergunninghoudster zwaarder wegen. Hij neemt hierbij in aanmerking dat de gevraagde ordemaatregel feitelijk buiten de omvang van het geding is (omdat de sloop van het bestaande pand geen onderdeel uitmaakt van de omgevngsvergunning van 20 december 2021) en daarmee ook zeer verstrekkend is. De voorziengenrechter wijst het verzoek voor zover dit is gericht op stillegging van de sloopwerkzaamheden af. Dat betekent dat de vergunninghoudster het pand gewoon mag slopen.

De vraag of de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen rechtmatig is verleend zal in een latere zitting aan de orde komen. Om dit in deze zitting te beoordelen was de tijd voor de voorzieningenrechter te kort om de stukken grondig te kunnen beoordelen. Daarnaast was er voor de bouw geen direct spoedeisendheid aangezien men op korte termijn nog niet met de bouw zal starten in verband met nog uit te voeren archeologisch onderzoek en bodesanering.

De sloop van het pand gaat inmiddels in rap tempo door. Wat rest is straks een gapend gat in afwachting of en wanneer er gebouwd gaat worden en hoe het adres Kapelstraat 48 er in de toekomst uit gaat zien.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug