Luister
muziek
5 april 2023 - 13:00
Deel dit artikel:

JP Balki-Event eert overleden ambassadeur Thijs Slegers

HEEZE - Dit jaar wordt het een extra bijzondere editie van het JP Balki-Event, omdat ook zij stil zullen staan bij het overlijden van ambassadeur van het eerste uur, Thijs Slegers. Thijs zette zich op een geweldige manier in om meer bloed- en stamceldonoren te werven. “Ik ben niet meer te redden maar anderen wel”, sprak Slegers aanmoedigende woorden tijdens de campagne van de laatste maanden.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

"Aangezien Thijs ons event vele jaren gesteund heeft, willen wij nu de actie die Thijs op poten gezet heeft van harte ondersteunen. Daarom zal bloedbank Sanquin tijdens het JP Balki event met hun bloedgroeptruck aanwezig zijn om bloeddonoren te werven en mensen van informatie over het donorschap te voorzien. Met de bloedgroeptruck, waarin mensen hun bloedgroep kunnen bepalen, wil @sanquin mensen op een makkelijke manier kennis laten maken met het geven van bloed", aldus Marcel Balkestein.

“In Nederland heeft één op de vier mensen weleens bloed nodig, dat is of jij of iemand in je omgeving die vroeg of laat bloed nodig heeft”, zegt directeur Daphne Thijssen. “We moeten allemaal onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en donor worden.” Het Balki-Event steunt al jaren de goede doelen Hartstichting en AMC Foundation. Het gezellige hardloopevenement wordt gehouden op zaterdag 8 april nabij Tapperij De Zwaan in Heeze. Kijk voor meer informatie op de website van het Balki-Event.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug