Luister
muziek
25 mei 2023 - 07:00
Deel dit artikel:

Succesvol Bumet Schoolvoetbaltoernooi viert sportiviteit en gezelligheid

HEEZE - Het sportpark 't Lambrek was afgelopen maandag, dinsdag en woensdag het toneel van het bruisende Bumet Schoolvoetbaltoernooi. Drie dagen lang streden jonge voetballers met volop sportiviteit, vreugde en enthousiasme om de felbegeerde titels. Ouders, familieleden, leerkrachten en supporters vulden de tribunes en creëerden een feestelijke sfeer.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - HBL Fotografie
Advertentie

Het toernooi ging op maandagavond om 18.00 uur van start op maar liefst 7 velden. Onder een stralende zon werden talloze doelpunten gescoord en indrukwekkende acties uitgevoerd. Jonge scheidsrechters, met hier en daar een oudere jongere, zorgden voor een eerlijk verloop van de wedstrijden. Langs de zijlijn werd intensief meegeleefd en aangemoedigd door ouders, broers, zussen, opa's, oma's, juffen en meesters. De overvolle fietsenstalling getuigde van de grote opkomst.

Op veld 6 vond om 20.20 uur de spannende finale plaats tussen de Super Bro's en de Pro Club. Na een intense wedstrijd verzamelde iedereen zich in de kantine voor de prijsuitreiking. Marloes Evers van Nominette, die de prachtige linten voor de medailles produceert en tevens sponsor is, reikte de wisselbekers uit aan de volgende teams: de knaldirkjes voor de meiden van groep 8, de Hoenki Plankeys voor de jongens van groep 8, de Merlebosgirls voor de meisjes van groep 3, de trotse ossen voor de meisjes van groep 7 en de Super Bro's voor de jongens van groep 3.

Op dinsdagavond vervolgde het toernooi om 18.00 uur. Ondanks een venijnig windje genoten de kinderen volop van het spel. De velden waren gevuld met gelach, gegil en gejoel. Op veld 3 werd om 20.20 uur de finale gespeeld tussen Team Kaas en FC Bierings. Inge Maas van Bumet, die al jaren de hangers van de medailles sponsort, en Jan de Bruijn, wethouder van sport en onderwijs, waren aanwezig om de prijzen uit te reiken. Opvallend was de sportiviteit op veld 6A en 6B bij de meisjes, waar voor en na de wedstrijden handen werden geschud, ook met de scheidsrechters.

De wisselbekers gingen naar de volgende teams: de Trumgirls voor de meisjes van groep 6, de Triangel groep 8 voor jongens op het hele veld, Team Girlpower voor groep 5, Parel 4-5b voor meisjes van groep 4 en Team Kaas voor jongens van groep 5.

Het succesvolle toernooi werd mogelijk gemaakt door de inzet van talloze vrijwilligers, die gedurende de drie dagen de organisatie ondersteunden. Het hoogtepunt van het evenement vond plaats op woensdagavond, waarbij de prijzen werden uitgereikt door Paul Maas van Bumet en burgemeester Paul Verhoeven. Daarnaast werd de Nico Verbeek sportiviteitsprijs overhandigd aan de school die het meest sportief heeft gevoetbald.

De wisselbekers op woensdag gingen naar de volgende teams: Groep 7 jongens: FC Merlebos 7 groep 6 jongens: Merleboys en groep 4 jongens: De Boys op Top, ook van de Merlebos. 

De Nico Verbeek sportiviteitsprijs ging naar de Dirk Heziusschool. Deze prijs wordt over alle avonden opgeteld en de school die van de scheidsrechters de meeste punten heeft gekregen wint de grootste beker.

Het Bumet Schoolvoetbaltoernooi blijft een fantastisch evenement waar sportiviteit, gezelligheid en plezier samenkomen. Het heeft weer bewezen dat voetbal jonge spelers verbindt en hen de kans geeft om hun talenten te tonen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie