Luister
muziek
25 mei 2023 - 16:00
Deel dit artikel:

Grote belangstelling voor CPO-bouwen in de Bulders

HEEZE – De belangstelling voor de informatieavond over CPO-bouwen in de Bulders, 22 mei in ’t Perron in Heeze, was zo groot dat er maandag 5 juni een tweede avond komt. Op deze tweede avond zijn starters op de woningmarkt zeer welkom.
De informatieavonden in Heeze worden georganiseerd door de lokale vereniging CPO Heeze. Hans Dekker, projectleider van de vereniging, gaf 22 mei een presentatie over het Bulders-CPO-plan. Hij gaf uitleg over de huidige planologische, juridische, financiële en politieke aspecten van het project. Wat betreft dat laatste onderdeel: Dekker benadrukte dat éérst de gemeenteraad groen licht moet geven op het plan, voordat er daadwerkelijk bouwstappen genomen kunnen worden.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. De leden van een CPO-vereniging bouwen zonder tussenkomst van de projectontwikkelaar hun eigen woningen/wijk, naar hun eigen wensen. De overheid stimuleert CPO-bouwen.

De leden van vereniging CPO Heeze willen op een stuk grond tussen de Leenderweg en de Randweg in Heeze een wijk bouwen met woningen in de vrije sector, levensbestendige woningen, en met woningen voor starters. Andere partijen willen er huur- en zorgwoningen neerzetten. In totaal zouden er zo’n 100 woningen moeten komen.
De vereniging CPO Heeze wordt begeleid door bureau Bouwen in Eigen beheer in Eindhoven (BIEB).

Belangstellenden voor de infoavond op maandag 5 juni in ’t Perron in Heeze, kunnen zich aanmelden via cpoheeze@gmail.com. De kosten zijn 5 euro pp, inclusief koffie/thee. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug