Luister
muziek
26 mei 2023 - 08:30
Deel dit artikel:

Ook in Leende werd het praktisch verkeersexamen afgenomen

LEENDE - Nadat in Heeze eerder deze week al het praktisch verkeersexamen werd afgenomen, was het donderdag 25 mei de beurt aan de leerlingen uit Leende, Leenderstrijp, Sterksel en enkele leerlingen van de Berkenschutse.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Na een kleine controle op de fietsen van de deelnemers kregen de goedgekeurde fietsen een sticker en vertrokken ze een voor een vanaf de brandweerkazerne op de Breedvennen voor een route door Leende.

Op 31 maart was het schriftelijk examen, dat digitaal op school is afgenomen. Die datum is landelijk vastgesteld. Twee leerlingen van basisschool de Triangel hadden het examen foutloos gemaakt. Voor het schriftelijk examen slaagde iedereen.
Van de vier deelnemende scholen slaagde iedereen. Eén van de leerlingen die het schriftelijk examen foutloos had gemaakt, maakte tijdens de praktische proef helaas twee fouten. De andere leerling fietste wel foutloos en wordt door de burgemeester ontvangen.

Hand uitsteken, stoppen, afstappen.... vrijwilligers hielden de cursisten van de basisscholen nauwlettend in de gaten. De controleposten werden bemenst door vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland en door vrijwilligers van de KBO Leende.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug