Luister
muziek
1 juni 2023 - 15:00
Deel dit artikel:

Maai Mei Niet roept veel irritaties op bij inwoners

HEEZE-LEENDE - Minder of helemaal niet maaien in de maand mei. Dan groeien er (meer) bloemen en hebben onder meer bijen, kevers en vlinders meer voedsel. De biodiversiteit opkrikken, dát is het doel van Maai Mei Niet. Ook onze gemeente doet mee dit jaarven dat is vele inwoners opgevallen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - HBL Fotografie
Advertentie

Voor veel inwoners wekt de onverzorgde staat van bermen en speelveldjes in de gemeente veel irritaties op. "Het ziet er gewoon niet uit. Dat ze dat lekker buiten de bebouwde kom doen in plaats van midden in de woonwijk. Hondenbezitters ruimen de hondenpoep niet meer op want die zie je toch niet liggen. Er zitten zelfs honderden teken in het hoge gras waar mensen met een hond lopen maar ook kinderen komen ermee in aanraking", aldus een inwoner van Heeze.

Ook in Leende valt het maaibeleid in slechte aarde. "We zien dat het ook zorgt voor meer ongedierte als muizen. De overlast van muggen, vliegen en bijen is vele malen groter geworden. We hebben daarom als straat besloten zelf die ontoonbare bermen maar lekker kort te houden. Het ziet er gewoon niet uit en nodigt toeristen nou niet echt uit zo."

Onze redactie polst ook in Sterksel en Leenderstrijp maar daar valt men er niet zo over. "We hebben hier veel buitengebied en daar past het wel". De gemeente laat weten ook reacties binnen te krijgen over deze pilot en gaan het evalueren. "Het is vandaag juni dus laten we hopen dat de maaiers volop gaan uitrijden binnenkort en onze gemeente er weer netjes bij komt te liggen."

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug