Luister
muziek
2 juni 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

Vrouwen van Nu vieren Moederdag en verbinden gemeenschap

HEEZE - Op donderdag 25 mei vierde Vrouwen van Nu een levendige Moederdagbijeenkomst. Dit jaar was het de beurt aan de wijk Korenbloem om invulling te geven aan deze speciale avond. De bijeenkomst bracht de leden samen voor een gezellige en inspirerende viering.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De avond begon met het maken van een groepsfoto, waarvan het resultaat naar geslaagd was. Na het openingswoord was er een mooi en toepasselijk gedicht, gevolgd door een woordje van kapelaan v.d Donk. Samen zongen alle aanwezigen het lied "Ons Lieve Vrouwke" van Lya de Haas.

De Moederdagviering van Vrouwen van Nu heeft een andere betekenis dan de commerciële viering die we kennen. Tijdens deze viering eren de leden Maria, de moeder van Jezus, en tonen ze hun dankbaarheid voor onder andere een goede oogst en gewassen.

Het thema van de avond was "verbinden", en dit werd op een bijzondere manier vormgegeven door middel van een dienstenveiling. Deze veiling zorgde voor onverwachte verbindingen tussen de leden. Elk lid had een kaartje waarmee ze een prijs konden winnen. Vervolgens mochten ze een kaartje grabbelen waarop een dienst stond vermeld. Ten slotte mochten ze nog een keer grabbelen om te bepalen wie de dienst zou uitvoeren. Het doel was om de opdracht vóór 21 september (zomerstop) uit te voeren en hiervan een foto als bewijsstuk te tonen.

Een hoogtepunt van de avond was de modeshow, waarin verschillende kledingstijlen van de afgelopen 90 jaar werden gepresenteerd. Deze modeshow werd gehouden ter ere van het 90-jarig bestaan van de vereniging. Het was een nostalgische reis door de modegeschiedenis en liet zien hoe trends in kleding zich in de loop der tijd hebben ontwikkeld.

Voor meer informatie over toekomstige bijeenkomsten en inspirerende activiteiten, wordt aangeraden om de website van Vrouwen van Nu in de gaten te houden. Noteer alvast de datum van de volgende avond: donderdag 21 september. Het belooft opnieuw een inspirerende bijeenkomst te worden waarbij de vrouwen van nu samen kunnen komen en van elkaars gezelschap kunnen genieten.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug