Luister
muziek
3 juni 2023 - 13:00
Deel dit artikel:

Succesvolle vrijdag markeert een druk bezocht openingsweekend van inspiratiepunt De Groote Heide

HEEZE-LEENDE - Het langverwachte openingsweekend van het inspiratiepunt bij De Achelse Kluis is van start gegaan en heeft al een ongelofelijke hoeveelheid bezoekers aangetrokken. Het gloednieuwe toeristische onthaal- en bezoekerscentrum in het poortgebouw van De Achelse Kluis biedt een interactieve en boeiende kennismaking met de prachtige regio De Groote Heide. Met een uitgebreid programma vol diverse evenementen, belooft dit openingsweekend een onvergetelijke ervaring te worden voor iedereen die De Groote Heide optimaal wil zien, voelen en beleven.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Op de eerste dag van het openingsweekend, afgelopen vrijdag 2 juni, stroomden de bezoekers in grote aantallen toe. Vanaf het moment dat de deuren openden, heerste er een opwindende en levendige sfeer in het inspiratiepunt. Mensen van alle leeftijden en achtergronden waren enthousiast om de vele activiteiten en attracties te ontdekken die speciaal voor dit evenement waren georganiseerd.

Het programma van vrijdag bood een breed scala aan evenementen en activiteiten om de bezoekers te vermaken en te inspireren. Er waren interactieve exposities over de flora en fauna van De Groote Heide, waar bezoekers leerden over de rijke biodiversiteit van het gebied. Daarnaast werden er rondleidingen gegeven door het historische gebouw van De Achelse Kluis, waarbij de geschiedenis en het culturele erfgoed van de regio tot leven kwamen.

Een van de hoogtepunten van de dag was een culinaire proeverij, waar lokale producenten en chefs hun ambachtelijke lekkernijen presenteerden. Bezoekers hadden de mogelijkheid om te genieten van heerlijke streekproducten en authentieke gerechten, die de culinaire tradities van De Groote Heide weerspiegelden.

Na een drukke en succesvolle vrijdag kijkt de organisatie met trots terug op het eerste deel van het openingsweekend. Er heerst een gevoel van vreugde en voldoening, wetende dat zoveel mensen de gelegenheid hebben gehad om De Groote Heide te ervaren en te waarderen op een unieke manier.

Het openingsweekend is echter nog niet voorbij. Het programma voor zaterdag en zondag biedt nog meer spannende evenementen en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Er zullen bijvoorbeeld avontuurlijke buitenactiviteiten plaatsvinden, zoals wandel- en fietstochten door het prachtige landschap van De Groote Heide. Daarnaast zullen er workshops en demonstraties zijn op het gebied van ambachtelijke kunst, muziek en dans, waardoor bezoekers nog dieper kunnen duiken in de rijke culturele scene van de regio.

Het complete programma van het openingsweekend is te vinden op de website van De Groote Heide: https://www.degrooteheide.eu/nl/plan-je-bezoek/openingsweekend. Hier kunnen geïnteresseerden alle details vinden over de verschillende evenementen en activiteiten die nog komen gaan.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug