Luister
muziek
19 juni 2023 - 15:00
Deel dit artikel:

Waarschuwing voor roofvogelaanvallen op Oostrikkerdijk tussen Leende en Sterksel

LEENDE-STERKSEL - Recentelijk is er een incident gemeld waarbij een persoon werd aangevallen door vermoedelijke een buizerd tijdens het hardlopen op de Oostrikkerdijk, van Leende naar Sterksel. De aanval vond plaats nabij het gebied waar vermoedelijk een nest met jonge vogeltjes is gevestigd. Dit voorval roept op tot waakzaamheid onder hardlopers en fietsers die regelmatig gebruikmaken van de Oostrikkerstraat. 

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Aanval
Tijdens een hardloopsessie op de Oostrikkerdijk werd een persoon onverwachts aangevallen door een bruine vogel, hoogstwaarschijnlijk een buizerd. De vogel vloog tegen het hoofd van de persoon aan, wat vooral tot schrik leidde. Uit observaties bleek dat de aanval hoogstwaarschijnlijk verband hield met een nabijgelegen nest met jonge vogeltjes, waar de vogel mogelijk haar territorium verdedigde.

Waarschuwing voor hardlopers en fietsers
Het incident benadrukt de noodzaak voor hardlopers en fietsers om alert te zijn tijdens het passeren van de Oostrikkerdijk. Hoewel aanvallen van roofvogels op mensen zeldzaam zijn, kan het voorkomen wanneer zij zich bedreigd voelen of hun nest en jongen willen beschermen. De aanwezigheid van een nest in de buurt van het pad suggereert dat de vogel agressiever kan reageren op passerende mensen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug