Luister
muziek
1 oktober 2023 - 20:34
Deel dit artikel:

Olivier Henning opnieuw Nederlands Kampioen op Dutch Championship Stage & Close-up Magic

HEEZE - Op 1 oktober werd in het Figi theater Zeist het Dutch Championship Stage & Close-up magic georganiseerd door De NMU. De 14-jarige Heezernaar Olivier Henning streed daar, net als vorig jaar, in de juniorenklasse en mag zich ook dit jaar weer Nederlands kampioen Stage Magic in de categorie Manipulatie noemen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Twee weken geleden won Olivier ook al de GrandPrix tijdens het Open Vlaams kampioenschap en draagt hij opnieuw de titel: “Kampioen van Vlaanderen”. In 2022 ging hij ook met deze titel naar huis. Zijn tegenstanders waren beroepsgoochelaars en niet de minste. Het afgelopen jaar is in snel tempo gegaan voor de tiener, die in de zomer van 2022 voor het eerst voor op de bühne stond. Niet alleen in de Benelux staat Olivier op het podium. Hij heeft ook zijn opwachting gemaakt tijdens competities in Bulgarije, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten. Die deelnames zijn niet onverdienstelijk geweest.

In de Verenigde Staten wist er hij deze zomer met de 1e prijs in de Stage Competition, People's Choice (Publieksprijs) én de Fantasma Award van door te gaan. Ook in Bulgarije ging Olivier met de 1e prijs Stage Magic naar huis.

Binnen het goochelen zijn er verschillende categorieën. Los van de splitsing tussen Stage en Close-up Magic, is er nog een verdere verdeling te maken. De bekendste categorie binnen Stage Magic is de categorie Illusionisme, waarmee een van Oliviers voorbeelden, Hans Klok, podia vult. De categorie waarmee Olivier steeds in de prijzen valt is de categorie Manipulatie. Volgens vakbroeders is dit de moeilijkst categorie en vergt deze dagelijks training & discipline. Dat is de categorie waarmee Olivier zowel nationaal als internationaal hoge ogen gooit.

Internationale grootheden als Master Magician Jeff Mc Bride en wereldkampioen & Master Magician Lance Burton, vinden het ongelofelijk wat Olivier nu al op 14-jarige leeftijd op het podium presteert en zien in hem een belofte voor de toekomst. Olivier is enorm dankbaar voor alle bijzondere mensen die hij tijdens zijn weg naar het podium al heeft mogen ontmoeten.

Buiten de deelname aan competities staat Olivier, die natuurlijk ook gewoon naar school gaat, ook regelmatig op de bühne. Zo staat hij in galahows, mocht hij afgelopen kerst deel uitmaken van de line-up up van Dave’s Wintervariété in het bibliotheektheater in Rotterdam en krijgt hij regelmatig particuliere en corporate aanvragen.

Op nationale televisie was Olivier ook al te zien. Vorig jaar deed NOS Jeugdjournaal een verslag van zijn deelname aan het NK 2022, was Olivier te gast in BNNVARA’s Summerschool met Hans klok en hij had een kleine gastrol in de AVRO TROS ZAPP “Road to Vegas” met Steven en Jamie Kazàn.

Iets zegt mij dat dit niet het laatste is wat we van Olivier Henning gaan horen. Volgend weekend neemt hij deel aan het Belgisch kampioenschap in Vilvoorde dat door BMF georganiseerd wordt en Olivier focust zich op het FISM Europe contest, oftewel het EK, dat in mei 2024 in Italië zal plaatsvinden. Olivier werkt daarvoor aan een compleet nieuwe act.  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug