Luister
muziek
20 november 2023 - 16:00
Deel dit artikel:

De Boelakkers steunt maatschappelijk ondernemen

HEEZE - Werkplaats De Boelakkers biedt mensen met epilepsie en een verstandelijke beperking een volwaardige arbeidsplaats. Onder begeleiding van activiteitenbegeleiders wordt er door de deelnemers bijvoorbeeld licht montage-, inpak- of drukwerk verricht. Al dat werk komt van bedrijven in de regio die zo geholpen zijn met de dienstverlening en hiermee hun steentje bijdragen aan maatschappelijk (verantwoord) ondernemen. Werkplaats De Boelakkers staat altijd open voor vragen van externe opdrachtgevers.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De Boelakkers is gevestigd op industrieterrein De Poortmannen in Heeze. De meeste deelnemers hier wonen bij het Centrum voor Epilepsiewoonzorg Kempenhaeghe. Ze hebben plezier in het werk dat ook bijdraagt aan een belangrijk gevoel van eigenwaarde.

Zelfstandig zonder beperkingen
Bij De Boelakkers streven de activiteitenbegeleiders ernaar om deelnemers zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Het werk en de werkplekken zijn aangepast aan de mogelijkheden van een deelnemer zodat een eventuele handicap zo min mogelijk een beperking vormt. Deze aanpak bevordert de mate van zelfredzaamheid, interactie en samenwerking van de deelnemers. Er wordt in het werk dus gekeken naar mogelijkheden en niet naar beperkingen.

Werken met De Boelakkers
De Boelakkers kent interne dienstverlening aan Kempenhaeghe zoals het beheren van het logistiek centrum of verzorgen van drukwerk. Het merendeel van het werk voor externe opdrachtgevers bestaat uit productiewerk zoals montage- en inpakwerkzaamheden. De repro-afdeling van de werkplaats verzorgt daarnaast drukwerk voor sportverenigingen, kerken of non-profitorganisaties. Dankzij alle opdrachtgevers levert De Boelakkers een belangrijke bijdrage aan de integratie van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in ‘de maatschappij’. Accountmanager Johan Heuvelmans kan geïnteresseerde opdrachtgevers daar alles over vertellen.

Contact
Wilt u in contact komen met werkplaats De Boelakkers? Neemt u dan contact op met accountmanager Johan Heuvelmans op T. 0659251470. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie