Luister
muziek
12 februari 2024 - 15:45
Deel dit artikel:

Onzijn - Niek Opstals exposeert bij galerie Kempro

STERKSEL - Galerie Kempro presenteert met trots de tentoonstelling 'Onzijn' van Niek Opstals. Deze jonge autonoom beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan kunstacademie Sint Joost in Den Bosch, toont tot 24 maart 2024 zijn bijzondere collectie, waarbij zijn eigen MRI-scans het startpunt vormen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Niek Opstals, die op vijftienjarige leeftijd de diagnose epilepsie kreeg, verwerkt de beelden die hij tijdens en na aanvallen ervaart in zijn schilderijen. 'Onzijn' is een speciaal voor deze tentoonstelling vervaardigde collectie, gebaseerd op zijn eigen MRI-scans. De schilderijen weerspiegelen dissociatieve ervaringen, doorspekt met existentialisme, abstracte vormen en herkenbare figuratie. De balans tussen realiteit en onbekende plaatsen wordt op intrigerende wijze bevraagd.

Opstals neemt de toeschouwer mee in zijn wereld, in zijn aanvallen, en deelt de onbekende, losgekoppelde, en fragiele gemoedstoestanden. Hij hoopt hiermee grip te krijgen op het leven en dit te visualiseren voor een breder begrip.

Niek Opstals heeft na zijn afstuderen in 2023 al diverse exposities op zijn naam staan, waaronder bij Galerie Zelhem, waar hij een stipendium aan overhield. Geselecteerd voor het Master-Apprentice traject bij Kunstpodium T in Tilburg, wordt hij een jaar lang begeleid door een gerenommeerd kunstenaar. Daarnaast is hij voorgedragen voor de Sluijters Prijs, een prestigieuze prijs voor jong talent in de schilderkunst.

Bezoekers kunnen 'Onzijn' bewonderen op maandag t/m vrijdag en op zondag. Voor routebeschrijving en actuele openingstijden, bezoek kempro.nl/contact.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug