Luister
muziek
12 Februari 2024 07:00
Deel dit artikel:

Blaosdonk; kleine kernen maar optocht van grootse klasse

BLAOSDONK - Wat was het weer volop genieten zondagmiddag van een geweldige optocht in Blaosdonk. Maanden van voorbereiding, vele duizenden uren las-, plak, en schilderwerk resulteerden in een grandioze optocht met wagens die hoger waren dan menige woning aan de Dorpstraat.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - HBL Fotografie
Advertentie

De optrok duurde ongeveer anderhalf uur waarin vooral veel kleur en muziek te zien en te horen waren. Dansende en feestvierende carnavalisten van jong tot oud, grote wagens met veel draaiende onderdelen, confettie en ook eenlingen en duo's die zorgden voor een zeer afwisselende optocht in Leende. Het publiek stond rijen dik langs de kant en ook over het weer had niemand iets te klagen. Het was droog en dat zorgde voor veel publiek zondagmiddag.

Waar de kernen Leende en Leenderstrijp groots in zijn, het samen organiseren van een geweldige carnaval en een optocht die zijn weerga niet kent. Vanuit de hele regio kwam men een kijkje nemen in Blaosdonk. Meerdere wagens doen mee aan meerdere optochten in omliggende dorpen deze dagen en zelfs voor de halfvasten optocht Karvanstal in Someren zijn maar liefst zeven wagens uit Leende gevraagd mee te doen. Carnaval leeft in Leende bij jong en oud. Je ziet dat vriendengroepen na de basisschool vaak bij elkaar blijven en zorgen voor genoeg aanwas bij het bouwen.

De optocht in Blaosdonk was groots met grote G!

Om 20.30 uur vond de prijsuitreiking plaats in Blaospaleis De Schammert, met onderstaande uitslagen:

De publieksprijs viel ten deel aan CV De Lolmakers met “Wij komen nog één keer op stoom” (startnummer 23).

De prijs van de beste speler ging dit jaar naar Betsy Oomen van “De Vis Wééfkes” (startnummer 16).

Ook was er een aanmoedigingsprijs. Die viel dit jaar ten deel aan de groep C.V. Hatsikidee met “Meej carnaval draaie we dur up los!” (startnummer 18).

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug