Luister
muziek
16 Februari 2024 08:30
Deel dit artikel:

Heezer Hofleverancier EE Labels ontmoet Koningin Maxima

HEEZE - Dat Koningin Máxima een voorliefde voor design en in het bijzonder textiel heeft was in Heeze bekend.

heeze-leende24
  / EE Labels
  • Beeld - Boudewijn Bollmann
Advertentie

Het was dan ook geen verrassing dat Design Academy Eindhoven EE Labels uitnodigde om het koninklijke bezoek te vertellen over de samenwerking tussen studenten en de industrie.

Samenwerking design studenten en industrie
In 2000 vierde EE Labels (voor sommigen bekend als Van Engelen & Evers BV) haar 100-jarig bestaan.

Het bedrijf ontving hiervoor het predicaat “Hofleverancier” én EE Labels werd vriend van Design Academy Eindhoven. Een bijzondere stap van het 100-jarige bedrijf, dat hiermee liet zien open te staan voor innovatie en inspiratie om ook in de toekomst succesvol te blijven met lokale productie.

Nieuwe jacquardmachines voor stoffen en wandbekledingen
Het contact met studenten en designers bleek waardevol. Er werd geëxperimenteerd op bestaande machines en de resultaten waren veelbelovend. Dit leidde tot de bouw van moderne, nieuwe jacquardmachines waarmee EE Labels stoffen van 150 cm breed kan weven. Jacquardstoffen met elk gewenst patroon, ontwerp of afbeelding met een ultra-hoge definitie. De machines hebben ontzettend veel draden per cm waardoor kleine details prachtig geweven worden, net als bij kleine teksten of logo’s van kledinglabels.

Koninklijk project “De Blauwe Salon” van Paleis Huis Ten Bosch
Van de nieuwe jacquardmachines rolden vele mooie projecten. Zo werden modestoffen voor Viktor&Rolf en Walter van Beirendonck gemaakt, werden er 110 hotelkamers in London bekleed met stoffen uit Heeze en kreeg Theater Carré in Amsterdam recentelijk een upgrade met gordijnen van EE. Toch blijft het koninklijke project waarmee EE ook letterlijk hofleverancier werd in 2019 een van de hoogtepunten. In samenwerking met fotografen Scheltens&Abbenes ontwikkelde EE Exclusives een unieke wandbekleding voor “De Blauwe Salon” van Paleis Huis Ten Bosch. Dit is de ruimte waar Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hun internationale gasten ontvangen.

Jacquardkunst voor thuis
Enthousiast geworden over dit Heezerse bedrijf en de mogelijkheden? Bekijk dan “WEEEF”, de consumenten webshop van EE. Hierop vind je geweven kunstwerken, plaids en bijzondere kussens. Allemaal gemaakt in Heeze, ontwikkeld in samenwerking met verschillende ontwerpers zoals Kiki van Eijk, Alissa+Nienke, Mart Veldhuis, Marcos Kueh en Anne-Claire Petit.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug