Luister
muziek
26 april 2024 - 13:01
Deel dit artikel:

Leo Lingers lid in de Orde van Oranje Nassau

HEEZE - Decorandus L.J.A. Lingers (81 jr.) (Leo)
Toegekende onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau

Verdiensten

heeze-leende24
  / Gemeente Heeze-Leende
  • Beeld - HBL Fotografie
Advertentie

Onderzoeken geschiedenis Heeze-Leende
Decorandus heeft veel kennis over de geschiedenis van het dorp Heeze. Hij verzamelde jarenlang alles over Heeze. Daarnaast is hij van 1982 tot 2022 lid geweest van de Heemkundekring Heeze-Leende-Zesgehuchten, en met name van de werkgroep Genealogie.

Ook heeft hij zijn vrijwillige bijdrage geleverd aan verschillende boeken over Heeze, zoals "Rul, van boer tot burger"; De 3-delige boekenserie "Ondernemend Heeze"; “De Parel van Toen, een historische tocht door Heeze”; "De kleurrijke historie van Van Engelen & Evers in Heeze, fabrikant van o.a. lint, band, breikatoen en etiketten of labels.

Motorclub Heeze
Als penningmeester bij Motorclub Heeze - vanaf oprichting in 1972 t/m einde van de vereniging in 1990 hielp hij bij het organiseren van de jaarlijkse motorcrossedstrijd die ze organiseerden, onder toezicht van Motorsport organisatie Nederland.

ZAP-er Heeze-Leende
ZAP’ers zijn inwoners van de gemeente Heeze-Leende die vrijwillig zwerfafval opruimen, en zo hun eigen buurt schoonhouden. Decorandus is ZwerfAfalPakker “ voor de Groene Spinner in de gemeente en is sinds 1992 heel actief in het afvalvrij houden van deze groene omgeving van het dorp.

KBO Heeze
Decorandus is actief voor de KBO sinds 2005. Namens de KBO is hij bezorger in Heeze van het maandelijkse KBO magazine “ONS”, bij de leden, is hij huisfotograaf van de KBO Heeze en legt hij zo de vele activiteiten van de vereniging vast en heeft hij ruim 10 jaar als leiding van de fietsclub de nieuwe fietsroutes uitgezet (50 km en 25 km), een maandelijks terugkerende klus.

Woonzorgcentrum Nicasius
In de periode tussen 2009 en 2015 was hij wekelijks actief als verzorger van de groenvoorziening rondom het woonzorgcentrum Nicasius Anna Ouderenzorg. Ook hielp hij bij de aanleg van de tuinen/stenen rondom de nieuwbouw van het woonzorgcentrum.

Veilig Verkeer Nederland
Voor Veilig Verkeer Nederland, afdeling Heeze-Leende, is decorandus examinator bij de jaarlijkse praktische verkeersexamens voor de basisschool. Dit doet hij al sinds 2011. Leo staat elk jaar een dag aan de fietsroute om zo alle leerlingen van alle basisscholen in Heeze te beoordelen tijdens hun examen. Hij zet zich zo met plezier in voor de veiligheid van de regio.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug