Luister
muziek
20 juni 2020 - 18:00
Deel dit artikel:

Officieel startschot voor Herenboeren in Soerendonk

HEEZE-LEENDE - Met het weghalen van het doek is het naambord onthuld en de officiële start gemaakt van de coöperatieve Herenboerderij De Groote Heide in Soerendonk. Burgemeester Roland van Kessel, wethouder Frans Kuppens en tal van leden en vrijwilligers zijn getuigen van de aftrap van het project en maken een rondje over het terrein.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - HBL Fotografie
Advertentie

De Herenboeren zijn al enkele maanden volop actief op het land om groenten en fruit te verbouwen. Maar door de coronacrisis bleef de officiële opening uit tot zaterdag. Voor de initiatiefnemers dan ook een grote opluchting dat het moment daar is. “We kunnen nu wel wat meer laten zien omdat er meer is, dus dat is leuk”, vertelt Wytse de Jong, voorzitter van de Herenboeren.

Herenboeren De Groote Heide is opgezet om uiteindelijk 200 gezinnen of 500 monden te gaan voeden. Leden kunnen zich daarvoor aanmelden. Aan het eind van het jaar denken de Herenboeren vol te zitten.

Om die monden te vullen, zijn twee boeren in dienst genomen. Zij verbouwen, samen met tal van vrijwilligers, de groenten en het fruit en verzorgen het vee. De Jong: “Wij weten dus waar het pakket van groenten en fruit vandaan komt.”

Mandje groenten
De huidige leden van de Herenboeren nemen dit weekend allemaal hun mandje met voedsel van het land mee. In groepen zijn alle leden verdeeld, om drukte te voorkomen.

In het mandje zitten andijvie, eieren, krulsla, radijs, rode biet en voor enkele leden ook tuinbonen. Ook de burgemeester en wethouder hebben een mandje meegekregen als bedankje.

Heeze-Leende24 was aanwezig bij de officiële opening zaterdagochtend. We spraken met voorzitter De Jong, burgemeester Van Kessel en wethouder Kuppens. Check de video hier:

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug