Luister
muziek
16 juli 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

Martine Stas uit Heeze Nederlands Kampioen Outdoor Dames Compound

HEEZE - Afgelopen zaterdag 15 juli werd er op het terrein van HBSV Alliance d’Amitie in Ulvenhout onder uitdagende weersomstandigheden het Nederlands Kampioenschap Outdoor Handboogschieten gehouden. In het totaal waren er 121 deelnemers verdeeld over vijf disciplines, dames en heren recurve, dames en heren compound en barebow.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Vanuit Handboogsportvereniging Rozen van Oranje Heeze namen Hareld en Martine Stas deel in de discipline compound.

Het NK werd al vroeg gestart met een kwalificatie over tweeënzeventig pijlen. De beste zestien schutters per discipline gingen door naar de finales. Hareld stond na de kwalificatie dertiende en Martine derde. De finale bestaat uit een head-to-head matches over vijf sets van drie pijlen.

Hareld kwam in zijn eerste match Jay Tjin-a-Djie tegen. Het was een close match, die Hareld met 1 punt verschil verloor 146-145. Hareld is uiteindelijk als negende geëindigd.

Martine had in de 1/8ste match een bye en hoefde hierdoor pas in de 1/4de te gaan strijden. En dat deed ze. In haar eerste match kwam ze haar teamgenote voor het aankomende WK in Berlijn tegen. Martine wist er een mooie sterke match van te maken en won deze met een score van 142-138. In de halve finale werd het wat spannender, maar ook deze wist ze te winnen met 1 punt verschil 136-135. Dus door naar de gouden finale. Gedurende de matches was de wind aardig toegenomen en dat maakte het wat lastig.

De gouden finales werden per discipline afzonderlijk geschoten. En de schutters moeten hun pijlen ook om de beurt binnen twintig seconden schieten. Dat kan in normale omstandigheden al een uitdaging zijn, maar als de wind dan ook mee gaat doen wordt de uitdaging nog wat groter. De tegenstandster van Martine was de jonge Jessie v/d Munckhof uit Ysselstein (L). Ook in haar gouden finale match wist Martine hier goed om te gaan met de wind. Ze opende haar match met een perfecte dertig. Dit wist ze niet continu vast te houden, dus na de derde ronden stonden ze weer gelijk. Maar uiteindelijk bleef Martine sterk schieten en won ze deze match 136-134.

Hiermee is Martine Nederlands Kampioen Outdoor Dames Compound 2023.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug