Luister
muziek
15 mei 2024 - 08:45
Deel dit artikel:

Bijeenkomst over het levenstestament

HEEZE-LEENDE - Op donderdag 30 mei 2024 organiseren wij ‘het Zorgkwartier’, een bijeenkomst voor mantelzorgers die dit keer over het levenstestament gaat. De lezing wordt verzorgd door notaris Annet Wijers van Notariskantoor Wijers.

heeze-leende24
  / Cordaad
Advertentie

Als mantelzorger heeft u in veel gevallen ook te maken met de financiën van degene die u verzorgt.

U doet boodschappen namens hem of haar. Mogelijk doet u de aangifte voor de inkomstenbelasting. En als de verzorgde in een verzorgingshuis gaat wonen, zal de huur moeten worden opgezegd of het huis worden verkocht.

Deze (rechts)handelingen moet u ook nog kunnen uitvoeren als degene die u verzorgt niet meer wilsbekwaam is.

Zolang de verzorgde wilsbekwaam is, kan hij of zij een levenstestament maken. In een levenstestament krijgt het optreden van de mantelzorger een juridische basis en wordt voorkomen dat het vermogen van de verzorgde onder bewind moet worden gesteld.

In een levenstestament kan de verzorgde ook wensen op medisch terrein vastleggen. Bijvoorbeeld een behandelverbod in geval van wilsonbekwaamheid.

Tijdens het Zorgkwartier zal Annet Wijers alles vertellen over het levenstestament. Mocht u vragen hebben dan kunt u ze dan ook stellen

We starten de avond met een kopje koffie of thee. Vervolgens zal notaris Annet Wijers starten rond 19.15 uur. Rond 20.15 uur is er tijd voor vragen en werken we toe naar een afronding om 20.30 uur.

In het kort:
Wat? Ontmoetingsbijeenkomst over het levenstestament.
Waar? Grand Café Leenderhof, Hofpad 2, 5595 EP Leende
Wanneer? Donderdag 30 mei 2024
Hoe laat? 19.00 – 20.30 uur
Voor wie? Mantelzorgers en hun naasten uit de gemeente Heeze-Leende
Graag tot 30 mei a.s.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende via steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl of 040- 2265597 of via Jeanine Verberne, Coördinator ontmoetingsruimte Leenderhof, Stichting Valkenhof, jeanine.verberne@valkenhof.nl

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug