Luister
Live
21 februari 2021 - 14:52
Deel dit artikel:

Jeugdraad Blaosdonk sluit vakantie af met ereronde op prinsenwagen

LEENDE - Om de carnavalsvakantie voor de kinderen uit de jeugdraad van 11 een beetje feestelijk af te sluiten besloot carnavalsvereniging De Lindse Blaos op de valreep toch nog even de jeugdprinsenwagen uit de schuur te halen voor een ererondje door Blaosdonk.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

“Het is natuurlijk een heel sober carnavalsseizoen geweest en deze jeugdraad willen we daarom zoveel mogelijk in het zonnetje zetten. Nou dat is op deze prachtige lentedag wel heel goed gelukt!” Aldus Robyn Reiling, voorzitster van de jeugdcommissie van De Lindse Blaos. “De optocht op de jeugdprinsenwagen is voor groep 7 kinderen in de jeugdraad altijd een van de ultieme hoogtepunten en aangezien we geen optocht hebben gehad dit jaar, wilden we deze kinderen toch nog dit momentje gunnen. We hebben het rondje expres niet groots aangekondigd in de media om publieksvorming te voorkomen want we willen alles wat we doen uiteraard heel Corona-proof houden”, vervolgde Robyn.

Met een hoop muziek en een bellenblaas trok de wagen van de jeugdraad door Leende zondagmiddag met Prins Hans dun Twidde als chauffeur in zijn tractor voorop. Het plezier van de kinderen straalde er vanaf. Een aantal ouders en leden van de Lindse Blaos die wel op de hoogte waren stonden verspreid over de route met partypoppers en vanwege het mooie weer was er ook nog wel genoeg spontaan bekijks om de hossende jeugdraad in vol ornaat te kunnen bewonderen. Aan het eind van de ritje kregen de kinderen ook nog als verrassing een onderscheiding van de burgemeester, niet in persoon maar Corona proof opgestuurd, omdat ook hij dit seizoen de jeugdraad een hart onder de riem wilde steken.

“We hebben dit seizoen heel creatief moeten zijn en gelukkig hebben we zo toch nog wat leuke activiteiten voor deze jeugdraad kunnen regelen zoals een speurtocht en lasergamen in het bos. Geen carnaval zoals we het gewend zijn maar desalniettemin feest voor deze kindjes dus!” aldus de jeugdcommissie.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug