Luister
Live
22 februari 2021 - 17:00
Deel dit artikel:

VIDEO | Feestelijke opening nieuwe school in Leende

LEENDE - Het was feest maandag in Leende. Na bijna dertien jaar keerde de leerlingen van basisschool De Triangel terug naar het centrum van Leende en werden de 'schoolwoningen' ingeruild voor een gloednieuw gebouw met alles erop en eraan. Met muziek en een rode tuktuk voorop kwamen de ruim tweeonderd leerlingen te voet van de oude naar de nieuwe school.

heeze-leende24 / Thijs Verleg • Beeld - HBL Fotografie

De vlaggen hingen uit, de ballonnen sierden in de straten en langs de kant vele ouders die de stoet wilden zien. De rode loper lag uit en natuurlijk was er een officieel moment. Omdat het bijna dertien jaar geleden was dat de school vertrok uit het centrum van Leende, telde iedereen af van dertien naar nul waarna  Maurits, de oudste leerling van de school, het lintje mocht doorknippen waarmee de Triangel officieel voor geopend werd verklaard.

Vanuit de oudervereniging werden er twee fantastische cadeaus aangeboden. Het eerste cadeau was een tegoedbon voor een schoolfoto van alle kinderen die uitvergroot gaat worden en in de school komt te hangen. Het andere cadeau was een gymtasje voor alle leerlingen met een eigen kleur per klas met daarin een eigen drinkbeker in dezelfde kleur. Twee feestelijke cadeaus op deze eerste schooldag na de vakantie.

Groep voor groep betraden de leerlingen de rode loper en stapten zij voor het eerst over de drempel van de nieuwe school. In de klassen volgden eerst eerst de nieuwe regeltjes waarna de lessen dan toch echt begonnen. 

Pizza van Cucina Basta voor alle kinderen
Toch was er nog een verrassing voor alle kinderen van de school. Vanaf twaalf uur kreeg ieder kind een heerlijk stukje pizza aangeboden van het gloednieuwe restaurant in Leende, Cucina Basta. Sinds oktober van het vorig jaar wordt er hard gewerkt aan dit nieuwe restaurant dat bijna klaar is. Hopelijk worden de regels snel versoepeld zodat men ook daar een kijkje kan komen nemen. De pizza's vielen enorm in de smaak bij de leerlingen en zo was het ondanks alle strenge maatregelen toch een beetje feest in Leende. 

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug