Luister
Live
10 juni 2021 - 07:00
Deel dit artikel:

Verkeerstelling in Heeze-Leende vanaf 14 juni

heeze-leende24 / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - Om inzicht te krijgen in de hoeveelheid verkeer in bepaalde straten en te onderzoeken of het bestemmingsverkeer of doorgaand verkeer betreft, laat de gemeente met enige regelmaat het verkeer tellen. Vanaf maandag 14 juni tot zondag 20 juni vindt er in de gemeente een verkeerstelling plaats.

Op verschillende plaatsen in onze gemeente treft u zwarte slangen aan. Dit zijn zogenaamde verkeerstelslangen die verbonden zijn met een telkast. De slangen maken een onderscheidt in auto’s, lichte vrachtwagens en zware vrachtwagens. Ook wordt met deze slangen de snelheid van het verkeer gemeten.

Op enkele locaties worden ook camera’s opgehangen. Deze registreren de kentekens. Op deze manier komen we te weten welk verkeer doorgaand of bestemmingsverkeer is. Ook worden op de overwegen twee dagen de fietsers en voetgangers geteld. Dit geeft meer duidelijkheid over het gebruik van de overwegen.

Door een vergelijking te maken met tellingen van voorgaande jaren zien we de toe- of afname van het verkeer. Dit kan ontstaan door de groei van het verkeer, maar ook doordat er een nieuwe weg is aangelegd , bijvoorbeeld De Randweg. We kunnen dan zien wat het effect is van een nieuwe weg op de overige wegen. De uitkomsten van deze tellingen vormen vaak de basis voor toekomstige verkeerskundige onderzoeken naar nieuwe verkeersroutes.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug