Luister
Live
14 september 2021 - 13:00
Deel dit artikel:

Hockey Heeze H1 start competitie met 0 punten

HEEZE - Zondag-12 sept. Het seizoen is weer begonnen voor Heeze Heren 1, die ook dit jaar uitkomen in de 2e klasse. Na een goede voorbereiding in augustus was iedereen er klaar voor om van start te gaan tegen een top 6 kandidaat uit de poule, Venray H1.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Venray uit, altijd een lastige tegenstander, ons nog bekend van 2 jaar terug door een 2-7 nederlaag op eigen veld. Het scoren verloop was toen, dat we met 2-0 voorkwamen en afgestraft zijn door de snelle counters. Helaas is het scoren verloop dit maal niet veel anders.

Kwart voor 3, de bal is gaan rollen in het 1e kwart. Door een goede support van zowel Dames 1 als andere trouwe supporters start Heeze fel aan de wedstrijd. Beide teams komen meteen met kansen over en weer, waarbij Jorrit Bax zijn doelpunten rekening opent bij het eerste van Heeze door de 0-1 te maken. Niet veel later weet de ploeg uit Limburg dit weer tot een gelijkspel te brengen, 1-1.

Voor beide partijen was het een rommelig en chaotisch begin, doordat de arbitrage bij elke overtreding hard ingreep. Bijna elke overtreding in het 23-meter gebied werd bestraft met een strafcorner en een kaart. Wat meerdere malen in ons nadeel heeft gewerkt. Venray had een goede strafcorner die ze ook regelmatig wisten te scoren in de wedstrijd.

Gelukkig hebben we ervoor kunnen zorgen dat het wel een echte wedstrijd is gebleven. In het 2e kwart was er veel aanvallend spel te zien van de uitploeg. Roel van den Hurk had een goede aanval opgezet door te accelereren richting goal waarbij Venray aan de noodrem moest trekken door een fysieke overtreding te maken. Strafbal! Jorrit Bax maakt hierbij de 2e goal van het seizoen, 1-2 (zie video).

Venray kwam hierna sterker terug, al snel werd het 2-2 en 3-2.

Door foute beslissingen van spelers en scheidsrechters kreeg Venray na rust nog een strafcorner tegen die Maurits Houben onder alle druk binnen schoot voor de 3-3. Hierna wist Venray de wedstrijd meer naar zich toe te trekken door kansen af te straffen tegen het ondertal van Heeze.

Eindstand 5-3 voor Venray H1. De heren hebben helaas niet kunnen waarmaken wat Dames 1 eerder op de dag wél is gelukt in Venray, winnen.

Aanstaande zondag staat voor zowel de heren als de dames tegenstander Gemert op het menu. Zorg dat je erbij bent om beide teams aan te moedigen!

12:45 u Heeze D1 - Gemert D1
14:45 u Heeze H1 - Gemert H1

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug