Luister
Live
2 januari 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Wolf in Heeze-Leende

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in de omgeving van Heeze-Leende is er inmiddels een wolf die zich gevestigd heeft. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

Provincie bevoegd gezag
De provincie Noord-Brabant is het bevoegde gezag in deze situatie met een streng beschermde diersoort. Inmiddels heeft de provincie de Adviescommissie Wolven ingesteld en het Platform Wolven Brabant waar u o.a. terecht kunt voor schademeldingen. Op de website van de provincie vindt u meer informatie over de wolf in Brabant, het beleid, hoe omgegaan wordt met schade en hoe schade te voorkomen is.
Voor meer informatie: Wolf in Brabant.

Schade melden
Er is tevens een Platform Wolven in Brabant ingericht. Hier kunt u terecht met vragen en schademeldingen. Om dit platform goed haar werk te kunnen laten doen en om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming, is het belangrijk dat bij vermoedelijke schade door een wolf aan landbouwhuisdieren snel contact opgenomen wordt met BIJ12 (uitvoeringsorganisatie voor de 12 provincie) via 085- 4862222. Aan de hand van de melding en toe te sturen foto’s wordt eerst bepaald of er nader sporenonderzoek, sectie van het kadaver en DNA-afname (moet binnen 24 uur na het contact) noodzakelijk is.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug