Luister
muziek
29 september 2022 - 09:00
Deel dit artikel:

Week van de Toegankelijkheid

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - In de gemeente Heeze-Leende zijn ambassadeurs actief, die samen met de werkgroep Toegankelijkheid van de Adviesraad Sociaal Domein, het hele jaar werken aan een toegankelijker gemeente Heeze-Leende. De werkgroep zet zich daarbij ook in voor openbaar toegankelijke toiletten in de verschillende kernen van onze gemeente.

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid, van 3 oktober tot en met 8 oktober 2022 besteden we extra aandacht aan de toegankelijkheid binnen onze gemeente.

De ambassadeurs schouwen het hele jaar locaties om te bezien of deze voor iedereen toegankelijk zijn. In de afgelopen periode is gebleken dat de locaties van Jong Nederland in Leende en de Scouting Sint Nicasius in Heeze prima toegankelijk zijn.

Activiteiten in de Week van de Toegankelijkheid:
Maarten van Gorp uit Leende heeft zich aangemeld als ambassadeur, hierdoor is de werkgroep uitgebreid om gezamenlijk locaties te schouwen. Wethouder Maaike van Breugel zal Maarten op 3 oktober officieel benoemen als nieuwe ambassadeur Toegankelijkheid.

De wethouder zal de locaties Jong Nederland in Leende en Scouting Sint Nicasius in Heeze belonen met een toegankelijkheidssticker. Op deze manier kunnen alle bezoekers zien dat deze locaties goed toegankelijk zijn.

De werkgroep en ambassadeurs zetten zich ook in voor de toegankelijkheid van het openbaar ruimtelijk gebied. Denk aan straten en stoepen. Dit jaar gaat de werkgroep en wethouder Maaike van Breugel op stap met een medewerker van Leenderhof, namens bewoners van Leenderhof die o.a. in een rolstoel zitten, om een toegankelijk wandelgebied voor hen te zoeken. Het idee is om de wethouder vanuit een rolstoel te laten beleven hoe het wandelgebied voor bewoners rondom Leenderhof is en welke verbeteringen er mogelijk zijn.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie