Luister
muziek
24 Januari 2023 12:00
Deel dit artikel:

Eerst ja, nu nee voor herontwikkeling Kapelstraat 1-3 in Heeze

HEEZE - Maandagavond 23 januari werd er een flinke discussie gevoerd tijdens het RTG over de herontwikkeling van Kapelstraat 1-3 in Heeze. Eerst was er groen licht, in september 2022 kwam wethouder Groenewoud hier op terug. Een negatief advies van het college voor deze mooie herontwikkeling van het reeds dichtgespijkerde en verpauperde pand naar negen appartementen van 475.00 euro per stuk.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Arno Schrameijer van Van Stiphout Projectontwikkeling: "In 2020 hebben wij de lokatie Gijsbers, Kapelstraat 1-3 in Heeze gekocht. Aansluitend is er een plan ontwikkeld waarin 9 appartementen van 475.000 euro per stuk gerealiseerd kunnen worden. Het plan werd positief ontvangen door omwonenden, de provincie en de welstandscommissie. We willen ze verkopen aan Heezenaren en Leendenaren want zoals in de woonvisie staat is er een groot tekort aan appartementen in Heeze-Leende. Op 11 juli 2022 is er door het college inclusief wethouder Groenewoud ingestemd met de plannen. Op 26 september van dat jaar kwam er groen licht vanuit de provincie en vier dagen later trekt Groenewoud de medewerking in.

Peter Vertogen was ook helder. "Klopt het dat het besluit van 30 september genomen is op basis van het raadsprogramma?" Het antwoord was ja en dat was tegen het zere been van Vertogen. "Het raadsprogramma is pas in oktober vastgesteld dus u heeft hier een voorschot opgenomen. Wat gebeurt er met het pand als de herontwikkeling niet doorgaat? Als het zo doorgaat stevenen we af op een tweede Nieuwendijk."

Martin Koenen is adviseur van Hein Gijsbers en noemde het handelen van de gemeente in deze 'muggezifterij' en 'het tegenwerken van projecten. Een groot gebrek aan vertrouwensbestuur van wethouder Groenewoud", aldus Koenen.

Groenewoud wil meer betaalbare woningen op deze lokatie. Hij had het maandagavond over een aantal appartementen van onder de 375.000 euro en zelfs sociale woningbouw. "We gaan het voorleggen aan de gemeenteraad gebasseerd op het raadsprogramma met een negatief collegeadvies. Ook heb ik een stedenbouwkundige een rol gegeven in deze na alle tumult over Kapelstraat 48 in Heeze, Vangaelen. Het besluit ligt nu bij de raad. Het college heeft nooit een officieel besluit genomen. Gedeputeerde Staten en Waterschap hebben niets vastgesteld, ze hebben geen weerstand tegen de plannen, dat is heel iets anders."

Het onderwerp is geagendeerd voor de raadsvergadering van 6 februari aanstaande waar het definitieve besluit voor de herontwikkeling door de gemeenteraad genomen zal worden.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug