muziek
22 September 2023 15:45
Deel dit artikel:

Succesvol eerste speelweekend BC Heeze

HEEZE - BC Heeze heeft een succesvol eerste speelweekend achter de rug. Zes teams kwamen in actie en maar liefst vijf ervan wisten hun eerste wedstrijd te winnen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Heren 1 ontsnapt in Heeswijck-Dinther
Het vaandelteam komt van een seizoen waarin het knap tweede werd en wedstrijden dik won. Ook tegen ‘Tenderfeet’ uit Heeswijck-Dinther: vorig jaar scoorde Heren 1 zelfs 100 punten tegen dit team. Dat was dit weekend anders… Heeze was duidelijk roestig, schoot als een dweil, gooide de bal te vaak weg en reboundde amper. Een kleine run in het derde kwart voorkwam schade, maar dat het véél beter moet is duidelijk: 49-59 winst.

Heren 2 verliest met ‘kop omhoog’
Een gehavend Heren 2 moest op zondagochtend met zeven spelers (waarvan één bankspeler) op weg naar Born. Het 65-47 verlies daar ontmoedigt coach Bob Jansens niet. Een paar driepunters van Born sloegen een gat voor ‘Springfield 75’ dat Heeze nooit wist te dichten. Toen Heeze dichterbij leek te komen greep Born naar een press. Die fast breaks die daaruit voortkwamen, brachten het verschil op 15. Daar deed een sterk vierde kwart niets aan.

Mannen U20 laat niets heel van Helmond
In Helmond speelt een compleet nieuw U20-team zonder noemenswaardige basketbalervaring. Daar hadden de mannen Heeze afgelopen weekend geen boodschap aan: 107-18, waarbij ‘Black Shots’ bij rust slechts vier punten had. Een wedstrijd die voor niemand leuk of leerzaam was, behalve voor de tafelaars. Wout scoorde het 100e punt: hij is het team een taart verschuldigd.

Jongens U16 winnen tegen zone Gennep
“We moeten oefenen tegen een zone… Want dat mag…” Dat is de conclusie van coach Roel Hermans na de winst van U16 tegen Gennep Gougars (34-24). De zone maakte scoren moeilijk, waardoor de punten schaars waren in de wedstrijd. Een strakke verdediging (veel turnovers van Gennep, en fast break scores van Heeze) maakte het mogelijk. Bij 27-20 leek de wedstrijd, die best fysiek was, even spannend te worden, maar de jongens speelden de pot slim en volwassen uit.

Jongens U14 deelt tik uit in Valkenswaard
Een paar afmeldingen konden niet voorkomen dat de U14 het seizoen optimaal begon. Uit tegen het tweede van Valkenswaard had Heeze maar zes spelers nodig om te domineren: 20-62. In de aanval speelde Heeze knap samen, met mooie fast breaks die de wedstrijd erg dynamisch maakten. De verdediging noemt de coaching staff tijdens de hele wedstrijd ‘strak’, waarbij er hier-en-daar wat fouten werden gemaakt. Het laatste kwart van de wedstrijd was een statement: hierin bewees Heeze écht een maatje te groot te zijn voor de Falcons.

Jongens U12 houdt hoofd koel tegen Nederweert
In tegenstelling tot veel andere teams was de U12 wél compleet in de eerste wedstrijd. Met veel enthousiasme marcheerde het team de wedstrijd in richting een 8-20 voorsprong na twee periodes (van 4 minuten). Bij rust was het zelfs 12-31. Maar de ‘Jumping Giants’ gaven zich niet zomaar gewonnen. In de zesde en zevende periode besloot Heeze er een training van te maken (de voorsprong was groot) en probeerde de wedstrijd te spelen zonder dribbles. Dat ging prima in de zesde periode, in de zevende kwam Nederweert terug tot 30-35. In de laatste vier minuten lieten de coaches hun jongens weer dribbelen, zodat de punten ‘gewoon’ naar Heeze gingen.