Luister
muziek
10 Juni 2024 15:45
Deel dit artikel:

Meer kans op schade bij maaien van beken en sloten

HEEZE-LEENDE - De afgelopen maanden waren kletsnat. Eind 2023 viel meer regen dan ooit tevoren. En ook de eerste maanden van 2024 stopte het maar niet met regenen. Dit zorgde voor schade aan oevers van beken en sloten. Op verschillende plekken in ons gebied werden oevers zo zwaar van al het water dat maandenlang in de beken en sloten stond, dat de oevers inzakten op het moment dat het water begon te zakken.

heeze-leende24
  / Waterschap de Dommel
Advertentie

Door het wisselvallige weer lukte het nog niet om al die ingezakte oevers te herstellen. En daar hebben we bij het maaien van onze beken en sloten nu last van. Zo dicht mogelijk langs de beek rijden met onze maaimachines kan zorgen voor onveilige situaties. Daarom houden we meer afstand tot de beek tijdens het maaionderhoud. Hierdoor is er op sommige plekken meer kans op schade aan aangrenzende percelen. 

Schade melden
We doen er natuurlijk alles aan om schade te voorkomen. Toch kan het gebeuren dat we schade rijden. We nemen dan contact op met de eigenaar van het aangrenzende perceel. Zien we een schade over het hoofd? Dan kun je dit aan ons laten weten en heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Ga daarvoor naar onze pagina www.dommel.nl/schade-melden.

Maaiseizoen
Vanaf 1 juni 2024 zijn we weer volop aan het maaien. We maaien om te zorgen dat een beek of sloot niet dicht groeit en het water weg kan. Hiermee voorkomen we wateroverlast en zorgen we dat het water blijft stromen. Daarbij houden we rekening met veel factoren, zoals de lokale omstandigheden en de aanwezigheid van beschermde plant- en diersoorten. Wil je meer weten over maaien en ben je benieuwd naar onze maaiplanning? Kijk dan op www.dommel.nl/maaien.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug