Luister
muziek
17 Juni 2024 21:31
Deel dit artikel:

Bus met mogelijk drugsafval aangetroffen in Leende

LEENDE - Op een parkeerplaats aan de Oostrikkerdijk in Leende is een witte bedrijfsbus aangetroffen, zonder enige kentekenplaten. Het voertuig, dat naar verluidt al enkele dagen op de parkeerplaats staat, heeft de aandacht getrokken van zowel de lokale autoriteiten als omwonenden.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De politie heeft de parkeerplaats afgezet met veiligheidslinten en is ter plaatse om onderzoek te verrichten naar de herkomst van de bus. Ook is een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer opgeroepen om mogelijke risico's te beoordelen.

Tijdens het onderzoek is geconstateerd dat de bus mogelijk drugsafval bevat. Bij het openen van de deuren kwam er een zeer indringende geur vrij. Na onderzoek door de brandweer is gebleken dat er ongeveer 30 vaten met vloeistof in de bus staan, waarvan er enkele lekken. Een specialistische eenheid is opgeroepen om het drugsafval veilig op te ruimen. Hierdoor zal het terrein nog enkele uren afgesloten blijven voor publiek. De politie blijft het onderzoek voortzetten om de verantwoordelijken voor het achterlaten van de bus te achterhalen. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug