Luister
muziek
27 juli 2020 - 07:10
Deel dit artikel:

Twee bestuurders onder invloed van cocaïne en alcohol van de weg gehaald

HEEZE-LEENDE – Zondagavond 26 juli is de politie onder andere druk doende geweest met enkele bestuurders die onder invloed van alcohol en drugs deelnamen aan het verkeer. De eerste bestuurder werd aangehouden omdat hij reed terwijl het rijbewijs ongeldig was verklaard. Een speekseltest liet zien dat de bestuurder onder invloed was van cocaïne. Daaropvolgend werd er een GGD arts opgeroepen naar het politiebureau in Maarheeze te komen om een bloedtest af te nemen. Deze test moest aangeven welke middelen en hoeveel er precies in het bloed zitten.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Geen goedkope grap
De aangehouden bestuurder kan rekenen op een flinke boete. De boete voor het besturen van een motorvoertuig terwijl je onder invloed bent van drugs begint bij € 850,-. Een overzicht van de boetes kun je via deze link bekijken.

Het tweede geval zondagavond was een slingerende auto die op weg was naar Soerendonk. De politie hield de bestuurder van deze personenauto aan en ook deze bleek onder invloed te zijn. Hij moest een blaastest ondergaan waar hij 880 ugl blies dat overeenkomt met ongeveer tien glazen bier. De politie heeft het rijbewijs van de dronkaard ingevorderd die zich tevens mag melden voor een rijvaardigheidsonderzoek bij het CBR.

Educatieve maatregel
Een 'educatieve maatregel' is een verplichte cursus. Deze cursus wordt opgelegd na een ernstige verkeersovertreding òf na het rijden onder invloed. De cursus moet de overtreder meer inzicht geven in zijn of haar gevaarlijke weggedrag. De kosten komen voor rekening van de cursist en bedragen ongeveer € 650,-.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug