Luister
muziek
9 augustus 2020 - 11:58
Deel dit artikel:

Brandweer Leende blust natuurbrandje op Valkenhorst

LEENDE - Zondagmorgen iets na acht uur werden diverse brandweerwagens opgeroepen voor een natuurbrand op De Oude Baan. Vijf brandweervoertuigen spoedden naar de locatie die in eerste instantie niet goed vindbaar bleek. Uiteindelijk bleek het te gaan om een brandje nabij de natuurbrug over de snelweg A2 in het natuurgebied Valkenhorst. 

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De brandweer van Leende werd naar de locatie gestuurd om de brand te blussen. Ter plaatse bleek het te gaan om een stuk natuurgebied van ongeveer dertig bij dertig meter. Vermoedelijk heeft er iemand gebivakkeerd in het natuurterrein en heeft die de brand veroorzaakt. De brand is gemeld door mountainbikers. Boa's van de SSiB waren er snel bij en hebben het vuur uitgemaakt. 

Samen Sterk in Brabant
SSiB verzorgt de toezicht en handhaving in het buitengebied. De natuurinspecteurs van SSiB zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar in het buitengebied. Zij zien erop toe dat gebruikers het milieu niet te zwaar belasten en treden op bij overtredingen. Daarbij gaat het vooral om afvaldumpingen, stroperij en wildcrossen.

De brandweer heeft het vuur verder uitgemaakt door een watertank leeg te maken op de droge bosgrond. Het vuur was dan ook snel onder controle en kon brandmeester worden afgegeven.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug