Luister
Live
9 januari 2021 - 06:30
Deel dit artikel:

Video | Woningbrand Sterksel: 1 gewonde naar het ziekenhuis

STERKSEL - Zaterdagmorgen omstreeks kwart over vijf werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan het Peelven in Sterksel. Eenmaal ter plaatse bleek daar een woonboerderij in lichterlaaie te staan. Diverse brandweerkorpsen waren opgeroepen om de brand te bestrijden. Naast Heeze waren ook Maarheeze, Someren, Geldrop, Bergeijk, Best, Deurne en Eindhoven opgeroepen waaronder een aantal waterwagens om voldoende bluswater op de afgelegen plek te krijgen.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Op het moment van de brand waren er vijf seizoenarbeiders in de woning aanwezig. Een van hen is van de eerste verdieping door het raam gesprongen waardoor hij ernstige verwondingen opliep. De politie die als eerste ter plaatse was legde bij de gewonde man een tourniquet aan om een bloeding te stelpen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere medische behandeling.

Hoe de brand is ontstaan is op dit moment niet duidelijk. Momenteel zijn diverse korpsen bezig met het nablussen van de brand. De woonboerderij kon niet meer gered worden.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug