Luister
Live
9 maart 2021 - 17:01
Deel dit artikel:

Controle van huisvesting arbeidsmigranten in Heeze

HEEZE-LEENDE - Dinsdag 9 maart voerde het Dommelstroom Interventie Team (D.I.T.) een bestuurlijke controle uit op een paar adressen op industrieterrein De Poortmannen in Heeze. Gemeente Heeze-Leende bezocht samen met de politie, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en Enexis twee bedrijven, waar vermoedens waren van misstanden in regelgeving. Bij deze controle werden een aantal milieutechnische overtredingen geconstateerd.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Controle
De controle vond overdag plaats en was gericht op het aantal gehuisveste arbeidsmigranten, brandveiligheid, milieu, bouwtechnische veiligheid, illegale bewoning en arbeidsomstandigheden. Het doel van dergelijke controles is het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente. Door deze controles gezamenlijk met andere overheidsinstanties uit te voeren worden in één keer verschillende misstanden aangepakt. Bij geconstateerde overtredingen maken de uitvoerende partijen een einde aan de illegale situatie en proberen zij herhaling daarvan te voorkomen. Zo kan bijvoorbeeld een dwangsom opgelegd worden.

Wat kunt u doen?
Ziet u iets verdachts of heeft u vermoedens van criminaliteit in uw omgeving? Meld dit dan bij de politie Oost-Brabant of bij de gemeente Heeze-Leende. Wilt u anoniem melden? Dan kunt u terecht bij www.meldmisdaadanoniem.nl of bel 0800 - 7000.

Over het Dommelstroom Interventie Team
Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) speelt een belangrijke rol bij de integrale aanpak van de handhavingsknelpunten en ondermijnende criminaliteit. Onder de regie van dit team zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Het DIT bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten Cranendonck, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Son en Breugel, Valkenswaard, inclusief de sociale recherche, politie Oost-Brabant (Basisteam Dommelstroom en de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel (AVIM)), de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost (VRBZO). Zij werken nauw samen met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Enexis, GGD, UWV en de Belastingdienst.

Daarnaast staat het team in nauw contact met het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en de Taskforce Brabant Zeeland.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug