Luister
Live
23 juni 2021 - 05:55
Deel dit artikel:

Man uit Valkenswaard aangehouden in Heeze voor 5 brandstichtingen

HEEZE - Een 24-jarige man uit Valkenswaard is maandag 21 juni aangehouden in Heeze op verdenking van betrokkenheid bij het plegen van een vijftal branden. De brandstichtingen zouden tussen januari en november 2020 hebben plaatsgevonden in Valkenswaard, Soerendonk, Geldrop en Eindhoven.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

De eerste brand vond plaats in januari 2020. Daarbij liep een woning in Valkenswaard grote schade op. In april raakte een woning in dezelfde stad licht beschadigd nadat er brand was gesticht. Twee maanden later, in juni, ging een auto in Soerendonk in vlammen op. De brand sloeg over naar een ernaast gelegen woning. De schade aan de woning was aanzienlijk en er kwamen drie katten om het leven. In november volgden nog brandstichtingen in Eindhoven en Geldrop. Hierbij gingen in totaal drie auto’s in vlammen op.

Rechercheonderzoek
Een team van rechercheurs heeft afgelopen tijd intensief onderzoek gedaan naar de toedracht van de branden en een mogelijk verband tussen de brandstichtingen. Tijdens dit onderzoek kwam de recherche de 24-jarige man uit Valkenswaard op het spoor. Hij werd maandagmiddag rond 14.00 uur aangehouden in Heeze terwijl hij in zijn auto onderweg was. Bij het doorzoeken van zijn woning werden een aantal airsoftwapens, hennep en verdovende middelen aangetroffen. De man zit vast voor verhoor.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug