Luister
muziek
3 april 2023 - 11:00
Deel dit artikel:

Grandioos 112 Spektakel in Leende trekt 5000 bezoekers

LEENDE - Altijd al een kijkje willen nemen bij de brandweer, ambulance en politie? Zondag 2 april was er het eerste 112 spektakel op de Breedvennen in Leende waar de hulpdiensten en persfotografen zich presenteerden.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Vanaf 11.00 uur was het al meteen lekker druk en ruim 5000 belangstellenden kwamen af op het evenement dat tot 16.00 uur duurde. Voor de meesten is het allemaal vanzelfsprekend dat de hulpdiensten altijd klaar staan voor ons, en dat is ook zo maar wat gebeurt er eigenlijk aan de achterkant. Verschillende demo's gaven een inkijkje in de wereld van de hulpdiensten, persfotografen vertelden over hun vak en een bezoekje aan de brandweerkazerne en ambulancepost viel bij velen goed in de smaak. Ook stond er een wrak van een voertuig van Rijkswaterstaat. Deze is door een aanrijding verwoest door het negeren van een rood kruis boven de rijbaan. Een stuk realiteit dat regelmatig het nieuws haalt. Uiteraard stonden er vele brandweerwagens, een hoogwerker, diverse ambulances, politiewagens en een crashtender van Eindhoven Airport. Wanneer we aan Sem(11) uit Budel vragen wat hij later worden wil zegt hij meteen "brandweerman". Het evenement maakte veel indruk bij de kinderen maar ook hun ouders keken de ogen uit.

"Het doel van het evenement was om men te laten zien wat de hulpdiensten allemaal doen en dat is heel erg goed gelukt. Het was een geweldige dag voor de bezoekers en dan zijn wij als organisatie ook tevreden", aldus Bas Roosen namens de organisatie van het 112 spektakel.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug