Luister
muziek
14 oktober 2023 - 10:30
Deel dit artikel:

Mobiele telefoon op de fiets valt verkeerd uit

HEEZE - Sinds 1 juli 2019 is het vasthouden van een mobiele telefoon op de fiets verboden, en dat om goede redenen. Onlangs werd dit nog eens pijnlijk duidelijk tijdens de dienst van twee politieagenten.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Na een routineverkeerscontrole stonden de twee agenten met hun opvallende dienstvoertuig klaar om opnieuw de Nieuwendijk in Heeze op te rijden. Hun voertuig stond dwars op het rechte fietspad en was vanaf minstens 100 meter afstand goed zichtbaar.

De agenten waren echter getuige van een schokkend incident. Een harde klap trof hun dienstvoertuig, en tot hun verbazing zagen ze een jongeman met zijn gezicht tegen het zijraam terechtkomen.

Ook voor de agenten was dit een schrikeffect. Vroegen ze zich af of de jongeman letsel had opgelopen? Was er schade aan het dienstvoertuig? Hoe kon de jongeman het dienstvoertuig niet hebben gezien?

Gelukkig bleek de jongeman, slechts 15 jaar oud, alleen zijn kin te hebben bezeerd. Hij bood herhaaldelijk zijn excuses aan en gaf direct toe dat hij te druk bezig was geweest met zijn mobiele telefoon, waardoor hij het dienstvoertuig over het hoofd had gezien.

Dit incident illustreert opnieuw hoe afleidend mobiele telefoons in het verkeer kunnen zijn. Terwijl de meeste mensen een opvallend dienstvoertuig normaal gesproken snel opmerken, zag deze jongeman het volledig over het hoofd.

Hoewel de agenten hem technisch gezien een boete van €75 (gehalveerd voor minderjarigen) hadden kunnen opleggen voor het vasthouden van zijn mobiele telefoon, besloten ze dat de schrik en het besef van zijn fout voldoende les waren. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie