Luister
muziek
21 oktober 2023 - 20:05
Deel dit artikel:

Huis in brand in Sterksel, brandweer ter plaatse

UPDATE - De officier van dienst geeft aan dat de bewoners gelukkig het pand veilig hebben kunnen verlaten, maar ze zijn aanzienlijk geschrokken. De oorzaak van de brand blijkt een keukenincident te zijn waarbij de vlam in de pan is geslagen tijdens het koken.

heeze-leende24
  / De Redactie
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

Om er zeker van te zijn dat er geen vlammen meer smeulen, wordt er nog wat sloopwerk verricht rondom de afvoerpijp. De inzet van de brandweer blijft aanhouden totdat de situatie volledig onder controle is. Bovendien zal Salvage, een organisatie gespecialiseerd in schadeafhandeling, ter plaatse komen om te helpen bij de afwikkeling van de schade en nazorg voor de getroffenen.


STERKSEL - Een heftige brand heeft zaterdagavond 21 oktober rond kwart voor zes een huis aan de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel getroffen. Gelukkig konden de bewoners tijdig het pand verlaten, zo meldt de brandweer. Er is een ambulance gekomen om de gezondheid van de bewoners te controleren.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse om de brand te bestrijden. Twee blusvoertuigen, een waterwagen, een hoogwerker en een officier van dienst zijn ingezet, met name vanwege de ligging van het vrijstaande huis aan de rand van het buitengebied. De brand heeft zich op de eerste etage van het pand verspreid en blijkt lastig te blussen, omdat het vuur zich ergens tussen het dakbeschot en een afgetimmerd gedeelte bevindt. Een woordvoerder van de brandweer verklaarde: "Daardoor is het heel lastig te zien waar precies geblust moet worden. Er komt veel rook vrij, er zijn weinig vlammen maar we zoeken uit waar het precies zit."

Op dit moment is de brand nog niet onder controle, maar de brandweer van Brabant Zuidoost heeft tot dusver de situatie onder controle weten te houden. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en zal verder worden onderzocht. De omgeving wordt geteisterd door de vrijkomende rook, wat extra uitdagingen met zich meebrengt voor de brandbestrijding. 

We blijven de situatie nauwlettend volgen en zullen updates verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar is.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie