Luister
muziek
20 april 2024 - 20:00
Deel dit artikel:

Brandweerwedstrijden in Heeze leveren realistische uitdagingen op

HEEZE - Op zaterdag 20 april vonden de regionale brandweerwedstrijden hoofdklasse ABWC plaats in Heeze, waar zes brandweerploegen uit verschillende regio's streden om een plek in de volgende ronde en mogelijk zelfs in de landelijke finale. Het beloofde een spannende en uitdagende dag te worden voor alle deelnemende ploegen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - HBL Fotografie
Advertentie

De wedstrijden werden gekenmerkt door realistische en complexe scenario's, waarin de ploegen moesten laten zien hoe zij een incident snel en volgens alle procedures konden aanpakken. Zo waren er onder andere situaties waarbij een auto in een put of kelder was gezakt en een andere auto ondersteboven in een tuin lag. De brandweer moest verschillende slachtoffers bevrijden en nauw samenwerken met politie en ambulancepersoneel.

De eerste ploeg meldde zich om 7.30 uur op de brandweerkazerne in Heeze en begon om 8.00 uur op de locatie. Vervolgens waren er gedurende de dag verschillende starttijden voor de andere ploegen, met als laatste start om 16.00 uur. De dag eindigde om 17.15 uur.

De speellocatie was toegankelijk voor publiek en bood voldoende parkeergelegenheid op het terrein, waardoor geïnteresseerden de wedstrijden van dichtbij konden beleven. Het was een uitgelezen kans om de brandweerploegen in actie te zien en hun vaardigheden te bewonderen.

We kunnen met zekerheid zeggen dat de brandweerwedstrijden in Heeze een succesvolle en leerzame ervaring waren voor alle deelnemende ploegen. Onderstaand de uitslag:

1 Valkenswaard
2 Oirschot
3 Hapert
4 Bakel
5 Geldrop
6 Oisterwijk

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug