Luister
Live
20 april 2021 - 16:40
Deel dit artikel:

Politiecontroles bij kwetsbare opslaglocaties

HEEZE-LEENDE - Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) heeft op maandag 19 april 2021 controles uitgevoerd bij vier opslaglocaties. Bij deze bestuursrechtelijke integrale controles waren medewerkers van de politie, gemeenten en veiligheidsregio en omgevingsdienst aanwezig.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Criminelen maken graag gebruik van opslaglocaties om zo goederen redelijk anoniem te stallen. Dit maakt verhuurders van deze locaties kwetsbaar. Behalve controleren en optreden, waar nodig, werd ook informatie verstrekt en ging men het gesprek aan om zo de weerbaarheid van eigenaren en verhuurders te vergroten.

Resultaat
Dinsdag hebben ze in DIT-verband in drie gemeenten vier zelfopslaglocaties gecontroleerd. Dit gebeurde in de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Geldrop-Mierlo. Zelfopslag is een nieuwe bedrijfstak die kwetsbaar is; bijvoorbeeld de opslag van gestolen of gevaarlijke spullen is slecht voor deze branche. Naast de controlewerkzaamheden werden daarom ook preventie-adviezen verstrekt aan de verhuurders. Het DIT ondervond steeds veel medewerking van de verhuurders.

Meest opmerkelijk daarin was de opslag van veel te veel gasflessen op een locatie in Geldrop. Deze onwenselijke situatie is direct verholpen. Daarnaast was de brandveiligheid niet altijd op orde en was de situatie soms in strijd met het bestemmingsplan. Dit leidt nog tot nacontroles.

DIT
Onder de regie van het Dommelstroom Interventieteam zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) werkte samen met het Peelland Interventie Team en ook zij voerde op 19 april controles uit: in Someren zijn twee locaties gecontroleerd.

Handhaving
Het naleven van wet- en regelgeving is een serieuze zaak. Als het vermoeden bestaat dat een eigenaar zich niet aan de regels houdt, neemt de gemeente de verantwoordelijkheid om daarop te controleren. Dit in het belang van de omgeving, maar ook in het belang van diegenen die er verblijven. Het handhavingsbeleid dat daarvoor is vastgesteld wordt onder andere uitgevoerd is samenwerking met meerdere partijen.

Informatie en tips
Inwoners kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het DIT doorgeven. Dit kan per telefoon bij de Dommelstroom-gemeenten (Cranendonck, Valkenswaard, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel) of bij de politie.

Ook bij Meld Misdaad Anoniem kunnen meldingen worden gedaan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanomiem.nl

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug