Luister
muziek
5 maart 2023 - 11:00
Deel dit artikel:

Column: Waar kiest Linda voor als ze verder gaat met Jeroen?

HEEZE - Coach en mediator Mariëtte van Wissen uit Heeze schrijft elke maand een column voor .24.

heeze-leende24
  / advertorial
Advertentie

Mariëtte van Wissen heeft een coachingpraktijk in Heeze. Ze helpt cliënten die vastgelopen zijn. Daarnaast is zij relatietherapeut en professioneel mediator voor zakelijke conflicten en ruzies in families.

Mariëtte is ook EMDR-therapeut (traumaverwerking), hypnotherapeut en extern vertrouwenspersoon.
Elke maand schrijft zij op .24 over een onderwerp dat met haar werk te maken heeft.

Waar kiest Linda voor als ze verder gaat met Jeroen?

Verbaast het u dat Linda de Mol en Jeroen Rietbergen weer samen zijn (gespot)? Mij eerlijk gezegd niet, maar op de deur van mijn praktijk staat dan ook met dikke letters ‘relatietherapeut’. En daarom mag ik van mezelf kijken naar relatieperikelen op Achterklap van NU.nl en naar Shownieuws.

Jeroen is en blijft Linda’s grote liefde. Hoe vaak hij ook is vreemdgegaan, hoe vaak hij ook ongewenste avances heeft gemaakt naar (jonge) vrouwen… ze lijkt bereid hem terug te nemen. Haar gevoelens voor Jeroen poetst ze niet zomaar weg. Zelfs niet nu Linda ontdekt heeft dat zijn bijnaam al sinds jaar en dag ‘vieze Jeroentje’ blijkt te zijn, zelfs niet als er vrouwen zijn die zich slachtoffer van hem voelen, zelfs niet als ze leest dat Jeroen tegen een vrouw heeft gezegd: ‘Linda denkt dat we echt iets hebben, maar ik wil jou’, zelfs niet als Jeroen in zijn gedrag niet echt een voorbeeld is voor haar eigen kinderen.

Hopelijk heeft de dr. Rossi van Linda en Jeroen die ze nu bezoeken wat meer tekst dan de zwijgzame dr. Rossi in Gooische Vrouwen, want er is behoorlijk wat werk aan de winkel. Een voor mij belangrijke vraag aan Linda zou zijn: ‘Linda, wat zegt het over jou als je Jeroen terugneemt?’ Want de keuze om met hem verder te gaan, zal ook heel veel betekenen voor haar eigen toekomst: voor haar carrière op tv, bij het blad LINDA., voor haar geloofwaardigheid als sterke, doortastende vrouw die in control is, voor haar positie als voorbeeldvrouw voor veel Nederlandse vrouwen, het zal iets betekenen voor de relaties met haar kinderen, familie, vrienden en collega’s. Dus ze maakt nogal een keuze als ze voor Jeroen kiest. Nog een vraag aan Linda: ‘Wáár kiest ze voor als ze samen met hem verder wil? Ik kreeg namelijk niet de indruk dat Linda al die jaren meende in een open relatie te zitten met Jeroen.

Ernstig verslaafde man
Toen het net uit was, noemde Linda in een verklaring Jeroen ‘een ernstig verslaafde man’ (het bleek om een seksverslaving te gaan). En we weten wat een verslaving betekent: je kunt het leren onderdrukken, maar je blijft het de rest van je leven onderdrukken. Er zijn maar weinig ex-verslaafden die één sigaret kunnen opsteken, die één wijntje kunnen drinken, die nog één keer kunnen snuiven of slikken, of die slechts een half uurtje per dag kunnen gamen.

Zo is het ook met seksverslaafden: de meesten zijn de verslaving na intensieve therapie de rest van hun leven aan het onderdrukken. Dus, waar kiest Linda voor als ze met deze man verdergaat?

De praktijk van Mariëtte is gevestigd aan De Boelakkers 4 in Heeze (op bedrijventerrein De Poortmannen).
www.vanwissenmediation.nl en www.vanwissencommunicatie.nl
M: 06-22234660, mail: info@vanwissencommunicatie.nl

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug