Luister
muziek
22 Juli 2024 16:40
Deel dit artikel:

De stand van zaken rond de opvang van vluchtelingen

heeze-leende24
  / Gemeente Heeze-Leende
Advertentie

LEENDE - Na een succesvolle open dag op 22 juni zijn wij van start gegaan met het verder invulling geven van de woonunits. Op dit moment wonen er 86 Oekraïense vluchtelingen. Hiervan is ca. 2/3 meerderjarig en 1/3 minderjarig. Nog steeds ontvangen wij nieuwe bewoners op tot wij aan het maximum van 150 personen zijn aangeland. De huidige bezetting bestaat voornamelijk uit jonge gezinnen met soms een opa/oma of ander familielid.

Inschrijving
Onze eerste zorg is na een warm welkom de nieuwe bewoners in te schrijven in de BRP en daarmee te voorzien van een BSN-nummer, inschrijving bij de huisarts/tandarts en de leerplichtige kinderen onder te brengen op een school. Tot nu toe verloopt dat vlekkeloos a.g.v. een goede voorbereiding.

Veel hulp van inwoners
Doordat wij tijdens onze vrijwilligersavond zoveel aanmeldingen hebben ontvangen van goederen en diensten hebben we de vluchtelingen kunnen voorzien van fietsen, spelletjes en speelgoed.

Meer dan 30 vrijwilligers
De volgende stap is nu de aangemelde vrijwilligers in kaart te brengen en hun aangeboden diensten te koppelen aan de vraag van de bewoners. Nu al hebben wij vele bruikbare diensten aangeboden gekregen als gezinsbuddy, taalmaatje, hulp bij formaliteiten als belastingzaken en bankzaken en overige praktische zaken. Het aantal vrijwilligers is momenteel 31 maar er komen er nog steeds meer bij. Het is erg fijn om te zien dat er zoveel hulp geboden wordt door de inwoners van Heeze-Leende. Hier zijn wij als management en bewoners van Landgoed de Mariahoeve natuurlijk erg blij mee! 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug