Luister
muziek
5 augustus 2020 - 09:45
Deel dit artikel:

Een groen en blauw Heeze-Leende, op weg naar oplossingen!

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - De gemeente Heeze-Leende heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Eind 2019 is er een nieuw duurzaamheidsbeleid vastgesteld. Dit jaar besteden wij extra aandacht aan het toekomstbestendig maken en houden van onze gemeente. Dat betekent dat wij samen met de gemeenschap nadenken over Heeze - Leende als groene & blauwe gemeente.

Groen en Blauw Heeze-Leende
Met een groen en blauw Heeze – Leende doelen wij op een gemeente met een diverse, veerkrachtige natuur (groen) en ruimte voor water (blauw). Door deze zaken goed te borgen, kunnen wij beter omgaan met klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. Wij willen Heeze-Leende namelijk zo goed mogelijk beschermen tegen zaken als wateroverlast, maar ook droogte en hitte. Een gezonde biodiversiteit draagt hier ook aan bij. Een vitale en veerkrachtige natuur zorgt immers schone lucht, fris water, een goede kwaliteit van de bodem en de bestuiving van gewassen, het belang om hierin te investeren spreekt dan ook voor zich.

Wat vragen wij van u?
Wij hebben eerder een oproep gedaan aan u, de inwoners van Heeze-Leende, om een digitale vragenlijst in te vullen over uw ervaringen met de verschillende risico’s. Sinds deze vragenlijst hebben wij niet stil gezeten. Na verscheidene sessies met ambtenaren, bedrijven en organisaties komen wij weer bij u terug met een nieuw verzoek.

Tot op heden hebben wij enorm veel informatie opgehaald van allerlei verschillende partijen, nu is het tijd om te denken in oplossingen. Wij hebben nogmaals een digitale vragenlijst opgesteld waarin wij diverse oplossingen voorstellen. Graag horen wij van u, als inwoner, in hoeverre u al op de hoogte bent van bestaande oplossingen en wat u graag wilt zien gebeuren. Invullen kost maar een paar minuten. Hiermee levert u een grote bijdrage aan de duurzaamheid van Heeze-Leende.

Helpt u mee?
Wat ontzettend fijn! Klik op onderstaande knop om bij de vragenlijst terecht te komen:

Vragenlijst groen en blauw Heeze-Leende

Onder alle deelnemers verloten wij bovendien 10 duurzame attenties als bedankje voor uw inzet!

Wilt u meer weten of heeft u vragen?
Mail uw vragen en/of opmerkingen naar Noortje Meurs op nm@facetadvies.nl.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug