Luister
muziek
25 augustus 2020 - 07:00
Deel dit artikel:

Johan Cuijten geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de VVD

HEEZE - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandagavond 24 augustus is Johan Cuijten (60) uit Heeze geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de VVD. Hij neemt de plaats in van Frans Cuijpers die met ‘pensioen' gaat en eerder op de avond afscheid nam.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - Mientje van de Heuvel
Advertentie

Cuijten is geen onbekende in de gemeente. Alles bij elkaar heeft hij inmiddels ruim veertig jaar bestuurlijke ervaring opgedaan bij vele verenigingen en stichtingen waaronder voorzitter van Dorpshuis 't Perron, voorzitter van IDHL en bestuurslid van het OVHL. Ruim drie jaar geleden is hij lid geworden van de VVD Heeze-Leende. Hij was altijd al geïnteresseerd in politiek en na het volgen van diverse cursussen op politiek vlak heeft hij besloten de lokale politiek in te gaan.

De ondernemer uit Heeze zit vol ambities voor de komende jaren als gemeenteraadslid. “Denk bijvoorbeeld aan het woningtekort. We hebben veel te weinig appartementen voor senioren en starterswoningen voor de jeugd. Verder is het vergroenen van de kernen erg belangrijk, moeten we ervoor zorgdragen dat er genoeg middelen blijven voor cultuur en moet de mate van onderhoud van de openbare ruimte sterk verbeterd worden. Denk hierbij aan onkruidbeheer en het inrichten van de rotondes die er niet uitzien.'' Verder noemt Cuijten het snel realiseren van de centrale-as en het snel en duidelijker informeren van de burgers belangrijke speerpunten.

Over iets meer dan anderhalf jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en wordt de nieuwe kieslijst samengesteld. “Als VVD Heeze-Leende zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in de politiek. De fractie komt graag in contact met inwoners uit de verschillende kernen die willen meepraten en meedenken over de toekomst van onze gemeente. Dit kan zijn als denktank achter de schermen, als fractieondersteuner of als bestuurslid.” Momenteel heeft de VVD een vacature voor secretaris die ze snel willen invullen.

Wil je meer weten over de VVD Heeze-Leende, neem dan contact op via secretariaat@heezeleende.vvd.nl of met johancuijten@heezeleende.vvd.nl  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug