Luister
muziek
1 september 2020 - 18:00
Deel dit artikel:

Ook in najaar geen kermissen in Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE - Na een zorgvuldige afweging heeft het college van burgemeester en wethouders helaas moeten besluiten ook in het najaar geen kermissen in Heeze-Leende te (laten) organiseren.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

“Zoals wij destijds bij de afgelasting van de kermissen in Heeze en Leende hebben afgesproken met de kermisexploitanten, hebben wij de mogelijkheden bekeken om in het najaar alsnog een kermis te organiseren. Alles afwegende hebben wij nu echter moeten besluiten om dit jaar géén kermis meer te organiseren”, laat burgemeester Paul Verhoeven weten.

Vanwege de geldende noodverordeningen, de dringende adviezen van de Rijksoverheid en de huidige Covid-19 ontwikkelingen is besloten om de kermissen niet te organiseren. Het college van burgemeester en wethouders begrijpt dat met deze beslissing veel inwoners teleurgesteld zijn en dat dit een grote tegenslag is voor de kermisexploitanten en horecaondernemers. Maar voor het college staat de gezondheid en veiligheid van iedereen voorop.

Uit ervaringen van kermissen elders in het land, blijkt dat het erg moeilijk is om de 1,5 meter afstand maatregel te handhaven. “Een kermis is een dynamisch gebeuren, waarbij bezoekers van de ene naar de andere attractie lopen en ook gaan staan kijken bij attracties waardoor groepsvorming kan ontstaan. Dat brengt in onze ogen extra risico’s op besmettingen met het coronavirus met zich mee. En die risico’s willen we juist uitsluiten”, aldus wethouder Jan de Bruijn.

Daarnaast blijft het probleem aanwezig dat tijdens de kermis de grote toestroom van mensen naar de horeca niet (goed) te regelen is. Gezien de huidige ontwikkelingen van het coronavirus heeft het college daarom helaas toch moeten besluiten om de kermissen niet door te laten gaan.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug