Luister
Live
30 oktober 2020 - 07:01
Deel dit artikel:

GFT container 1 maal per 2 weken en bladafval voordelig inleveren

heeze-leende24 / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - Per 1 november wordt GFT afval 1x per 2 weken opgehaald. Daarnaast is het tot aan de kerst mogelijk om bladafval voordelig in te leveren bij de milieustraat.

Vanaf 1 november: GFT container eenmaal per 2 weken.
De GFT container wordt al jarenlang iedere week leeggemaakt. In de zomer is dat prettig want etensresten kunnen gaan stinken. Door de hoeveelheid onkruid- en grasafval zit de kliko ook vaak vol. In de wintermaanden zit de groene kliko lang niet zo snel vol en door de kou gaan de etensresten ook niet zo snel stinken. Er staan dan ook maar weinig kliko’s aan de straat in november, december januari en februari. De vuilniswagen reed veel kilometers voor weinig afval. En dat is zonde.

Daarom is er besloten is om vanaf 1 november dit jaar voortaan de frequentie van het ophalen van de GFT container in november, december, januari en februari te verlagen naar eenmaal in de twee weken. Op welke dag hij komt kunt u op de afvalkalender zien via mijnblink.nl

Bladafval
Nu het blad weer volop valt wordt er ook weer volop blad geruimd. De gemeente veegt het op van de plantsoenen en van de straat en de stoep.

Uw eigen bladafval opruimen?
Als inwoner kunt u uw blad afvoeren via de GFT container of u kunt het naar de milieustraat brengen. Omdat de GFT container vanaf 1 november nog maar eens per 2 weken wordt leeggemaakt is besloten de kosten voor bladafval op de milieustraat flink te verlagen. Normaal zijn die kosten € 20 per 2 kuub, tot aan de kerst is dat nu € 5,- per 2 kuub.

Waarom geen bladkorven?
De Gemeente Heeze-Leende hanteert een systeem waarbij er naar rato van hoeveelheid afval wordt betaald. Dit betekent dat wanneer u minder afval heeft u bij ons aanzienlijk minder afvalstoffenheffing betaalt dan in andere gemeenten. Dit betekent wel ook dat de verantwoordelijkheid voor o.a. bladafval en afvalscheiding ook meer de verantwoordelijkheid is van u als inwoner. Lees hier meer over afvalstoffenheffing

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug