Luister
Live
4 november 2020 - 11:30
Deel dit artikel:

Gratis loopbaanadvies in tijden van corona

heeze-leende24 / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een tijdelijke subsidieregeling Ontwikkeladvies in het leven geroepen. De regeling moet werknemers en ondernemers ondersteunen die op zoek moeten naar een andere baan, wellicht in een andere branche.

Ben jij tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je vanaf 1 december 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Die geeft je zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt, helpt je zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk.

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?
Het werkt heel eenvoudig:

  • Zoek een loopbaanadviseur in de buurt.
  • Meld je telefonisch of per e-mail bij hem of haar aan.
  • Maak een afspraak.

Noloc heeft een speciale zoekmachine ontwikkeld voor deze regeling. Zoek je een bij Noloc aangesloten loopbaanprofessional bij jou in de buurt? Ga naar de website van Noloc.

De loopbaanadviseur zorgt voor een intakegesprek en werkt met jou in een aantal gesprekken aan een ontwikkelplan op maat. Geef bij de loopbaanadviseur aan dat je gebruik wilt maken van de subsidieregeling. Zij regelen dan de aanvraag zodat je gebruik kunt maken van het kosteloze traject. De trajecten starten na 1 december en er is subisidieruimte voor max 50.000 personen. Wees er dus snel bij als je gratis loopbaanhulp wilt.

Wat kun je verwachten?
Je investeert je tijd om samen met de loopbaanadviseur, na te denken over de toekomst van je werken en je persoonlijke ontwikkeling. De onderdelen in het ontwikkeladvies:

  • Situatieschets, arbeidsmarktscan en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven van de deelnemer.
  • Persoonsprofiel van de deelnemer, waaronder: competenties; kwaliteiten; vaardigheden; eisen die de deelnemer stelt aan arbeidsuren, reistijd, locatie en dergelijke.
  • Toekomstoriëntatie.
  • Adviseren over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties en zicht geven op instanties of websites waar kennis over deze zaken te vinden is.

N.B. Loopbaanadviseurs mogen deelnemers géén kosten (bijvoorbeeld voor btw of een kennismakingsgesprek) in rekening brengen. Mochten er Noloc erkende loopbaanprofessionals zijn die dit toch doen, dan vragen wij dit te melden via info@noloc.nl.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug