Luister
Live
12 november 2020 - 12:00
Deel dit artikel:

Momentum: Aandacht op maat voor mensen met dementie

heeze-leende24 / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - Heeft u een uurtje per week over voor iemand met dementie? Dan kunt u als vrijwilliger van Het Momentum al een groot verschil maken, terwijl u dat uurtje zo invult hoe en wanneer u dat wenst. Stichting Het Momentum zoekt nu extra vrijwilligers voor verpleeghuis Nicasius in Heeze!

Het Momentum werft vrijwilligers en verzorgt hun opleiding en begeleiding, het verpleeghuis maakt de match op maat. De vrijwilligers zorgen voor zingeving en afleiding voor de bewoner door iets te doen wat ze beiden leuk vinden. Dit is ook een moment van rust voor de mantelzorger en zorgmedewerker. Op dit moment zijn er al meer dan 50 matches gerealiseerd.

Ondersteuning in tijden van Corona
Ook tijdens het coronatijdperk kan Het Momentum wat betekenen voor mensen met dementie. Denk aan bezoekjes op 1,5 m afstand of virtuele visites, een kaartenactie, een buitenactiviteit. Wilt u vrijwilliger worden bij Momentum? Ga naar www.hetmomentum.nl.

Maatjes voor zelfstandig wonenden
Kent u of bent u iemand die nog zelfstandig woont en behoefte heeft aan een bezoekvrijwilliger of maatje? Dan kunt u contact opnemen met Cordaad 040-2265597 of met de sociaal makelaar Yvonne Cuijten: 06-13411424

Van huiskameroffensief tot landelijke erkenning
Het Momentum is in 2018 gestart door Sylvia Eickholt. Tijdens het verblijf van haar moeder in verpleeghuis Akert (Ananz), ervoer zij de mogelijkheden van aandacht op maat binnen alle fasen van dementie. Daarom besloot zij vrijwilligers te gaan werven voor meer persoonlijke aandacht. Het collectief is inmiddels actief in alle verpleeghuizen van Ananz en binnen Zorg & Wonen Glorieux in Eindhoven. De landelijke erkenning blijkt o.a. uit subsidie van het Oranje Fonds en uit de toekenning van de Anneke van der Plaats Award (2019) en de nominatie voor het ANWB Fonds (2020).

Meer informatie:

www.hetmomentum.nl
www.ananz.nl

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug