Luister
Live
13 november 2020 - 07:00
Deel dit artikel:

Bloemenveldjes en bijenhotels voor meer ‘Natuur in de Wijk’

heeze-leende24 / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - Dit najaar vanuit het initiatief ‘Natuur in de Wijk’ zes bloemenvelden aangelegd in Heeze en Leende. Inmiddels zijn er op deze locaties ook bijenhotels geplaatst. Ziet u zo’n bijenhotel staan? Scan dan de QR-code om meer te weten te komen.

In veel dorps- en stadswijken liggen onbenutte kansen voor extra natuur. In het kader van biodiversiteit liggen er dus genoeg kansen voor het vergroenen van wijken, ook in Heeze-Leende. Daarom ondersteunt de gemeente het project ‘Natuur in de wijk’ door cofinanciering en het beschikbaar stellen van geschikte plaatsen voor onder andere bloemenveldjes en insectenhotels

Vergroten biodiversiteit
Het doel van Natuur in de Wijk is het vergroten van de biodiversiteit, nestgelegenheid en voedselvoorraad voor verschillende diersoorten zoals huismussen, gierzwaluwen, vleermuizen en insecten, zoals de wilde bij.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Natuur in de Wijk. www.natuurindewijk.nl. Het project Natuur in de Wijk wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant, gemeente Heeze-Leende en Orbis.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug