Luister
muziek
8 december 2020 - 06:45
Deel dit artikel:

Grootse plannen voor centrumontwikkeling Heeze

HEEZE – Hoe moet het gebied rond het gemeentehuisplein en de -tuin er in de toekomst uitzien? In het kader van de centrumontwikkeling Heeze, zijn voor deze locatie een drietal varianten getekend. Natuurlijk bestaat de centrumontwikkeling Heeze uit meerdere locaties. Maar omdat het zogenaamde Zuidzorggebouw verkocht is aan een projectontwikkelaar, levert dat op dit moment een mooie kans op om het gebied rond het gemeentehuis breder te bekijken en samen te ontwikkelen. Achter de schermen is de laatste tijd hard gewerkt aan een aantal varianten voor de invulling van het gemeentehuisplein en de gemeentehuistuin. Drie varianten die allemaal pluspunten en minpunten hebben die uiteindelijk door de gemeenschap gevormd moeten worden tot een gewenste inrichting van dit gebied.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Begin januari zullen de drie varianten worden gepresenteerd door de gemeente en kunnen inwoners, ondernemers en verenigingen online de plus-, en minpunten per variant aangeven. Dit wil de gemeente doen via het Burgerpanel dat momenteel een mooie doorsnede is van de gemeenschap.  De gemeente gaat actief promoten om lid te worden van het Burgerpanel om op die manier zoveel mogelijk input van de inwoners te krijgen op de plannen.

Woontoren van dertig meter hoog
In alle drie de plannen staan, evenementen, wonen, parkeren, kantoorruimte, horeca en leisure centraal. Ondergronds parkeren, een woontoren van dertig meter hoog, een schoolplein dat in de openbare ruimte wordt geïntegreerd....zomaar wat ideeën die in één van de drie varianten zijn opgenomen.

Kledingpandje en Social Creative Cloud
De gemeente Heeze-Leende is inmiddels in gesprek met het Kledingpandje van de Brabantsedag en SSC, Social Creative Cloud. Zij zijn momenteel gevestigd in het voormalige pand van Zuidzorg en de oude brandweerkazerne. Zij hebben de opdracht gekregen om uit te kijken naar een andere locatie met ingang van 1 december 2021. ''We gaan ze zeker niet zomaar op straat zetten want beiden hebben een belangrijke functie in het dorp. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor een nieuwe locatie'', aldus wethouder Toon Bosmans.

Wonen voor jong en oud
In de drie varianten staat ook het wonen centraal. In de plannen is uitgegaan van 89 tot 148 wooneenheden bedoelt voor senioren en starters. Afhankelijk van de exacte invulling van het gebied wordt gekeken naar de hoeveelheid woningen en parkeerplaatsen. ''Ondergronds parkeren is natuurlijk mogelijk maar kostbaar. Wanneer we hiervoor kiezen komen er meer woningen om de plannen te bekostigen.''

Het zijn natuurlijk allemaal ideeën maar wel haalbaar volgens de gemeente. ''We hopen dat de drie varianten genoeg input van inwoners, ondernemers en verenigingen gaat opleveren zodat er een prachtig plan ontstaat dat de gemeenschap heeft vormgegeven'', aldus wethouder Toon Bosmans. Hij verwacht over een jaar een definitief plan gereed te hebben met daarin zoveel mogelijk input van de burgers.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug