Luister
muziek
26 februari 2021 - 13:00
Deel dit artikel:

Aanslag gemeentelijke belastingen 2021

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. Op het aanslagbiljet staat de nieuwe WOZ -waarde (Waardering Onroerende zaken) vermeld. Bij de belastingaanslag ontvangt u ook een bijsluiter.

Digitale aanslag
U ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen en de bijsluiter in de Berichtenbox als u via MijnOverheid hebt aangegeven dat u berichten van de gemeente digitaal wilt ontvangen. Hebt u de aanslag gemeentelijke belastingen per post ontvangen, maar wilt u deze voortaan digitaal ontvangen? Activeer dan uw Berichtenbox op www.mijnoverheid.nl.

Corona (covid-19)
Uit de marktontwikkelingen blijkt dat covid-19 geen invloed heeft op de waarde van woningen. De invloed van de coronamaatregelen op de waardes van niet-woningen onderzoekt de gemeente op dit moment. Hierdoor kan het zijn dat u de aanslag ozb pas later in het jaar ontvangt. Kijk voor de actuele coronamaatregelen op www.heeze-leende.nl/coronavirus.

Niet eens met de WOZ-waarde?
Vul het reactieformulier in op de website. Kijk op www.heeze-leende.nl/belastingen. Dit is een informele manier om samen met u de gegevens te controleren. Als het nodig is, passen wij de gegevens direct aan. Uiterlijk voor het verstrijken van de bezwaartermijn van zes weken, krijgt u antwoord op uw reactie zodat u eventueel nog formeel bezwaar in kunt dienen.

Er zijn no cure no pay bureaus die u kunt machtigen om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Deze bureaus werpen zich kosteloos op als belangenbehartiger bij het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde.

Wij willen u erop attenderen dat deze ingediende bezwaren niet kansrijker zijn dan bezwaren die u zelf indient. Bijkomend nadeel is dat deze bureaus vaak lange procedures voeren waardoor u veel langer moet wachten op een uitspraak. Daarom verzoeken wij u om, indien u het niet eens bent met de WOZ-waarde, eerst contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Digitaal regelen
U kunt veel digitaal regelen op de website van de gemeente Heeze-Leende. Ga hiervoor naar www.heeze-leende.nl/belastingen.

Vragen?
Bel de gemeente via (040) 2241400, of vul het reactieformulier in op de website www.heeze-leende.nl/belastingen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug