Luister
muziek
28 februari 2021 - 10:45
Deel dit artikel:

Vacature Toezichthouder / Handhaver Gemeente Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE - Binnen de Gemeente Heeze-Leende zijn ze voor het Team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving binnen de afdeling Strategie en Beleid Ruimtelijk Domein op zoek naar een:

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Toezichthouder / Handhaver (24 uur)

Gemeente Heeze-Leende
Met ruim 16.000 inwoners is Heeze-Leende een prachtige woongemeente met volop recreatiemogelijkheden. Op de grens van de Kempen en de Peel bestrijkt Heeze-Leende een uitgestrekt grondgebied, voor een groot gedeelte omzoomd door natuurgebieden. Een gemeente waar we trots op zijn.

De organisatie Heeze-Leende
“Wij zijn Heeze-Leende: integer, gedreven en open. Samen met inwoners en organisaties ontwikkelen wij een duurzame en leefbare samenleving. We maken dingen mogelijk, waarbij “ja, tenzij” ons uitgangspunt is.

Dit betekent dat wij een bevlogen en proactieve partner zijn. We werken in netwerken en zijn gericht op samenwerking waarbij we de kracht in de samenleving benutten. Ook sluiten we aan op de wens en behoefte en realiseren wat nodig is. De organisatie bestaat uit professionele medewerkers, die werken met trots en plezier aan de opgaven uit de samenleving. Ze nemen daarin integrale verantwoordelijkheid. Er wordt gewerkt vanuit de bedoeling en niet vanuit de regels. De maatschappij verandert en de gemeentelijke organisatie verandert mee. Dat doen we o.a. door in te zetten op duurzame inzet van mensen en middelen.

Dit ga je doen

Als toezichthouder/handhaver binnen het Team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving start je met de volgende hoofdtaken:

  • Toezicht houden op en handhaven van de leefomgevingsgerichte regelgeving, waarbij je in eerste instantie voornamelijk werkzaam bent op de taakgebieden bouwen, bestemmingsplan, (brand)veiligheid (Bouwbesluit) en monumenten;
  • Hierbij ben je het eerste aanspreekpunt van de burger en geef je in de rol van toezichthouder voorlichting aan verschillende doelgroepen om overtredingen te voorkomen;
  • Je zorgt voor goede afhandeling van klachten en meldingen en in samenwerking met de Jurist Handhaving handel je verzoeken om handhaving af;
  • Je controleert en signaleert strijdige (ver)bouw en/of gebruik van gebouwen en terreinen;
  • Je stelt rapportages op van je bevindingen en stelt daarbij vast of er overtredingen van de regelgeving plaatsvinden;
  • Je voert gesprekken op verschillende niveaus om overtredingen ongedaan te (laten) maken en verricht waar nodig een eerste aanschrijving;
  • Onderdeel van je takenpakket is het deelnemen aan het intergemeentelijke Dommelstroom Interventie Team, waar je een aantal keer per jaar (gezamenlijke) toezichtcontroles mee voorbereidt en uitvoert.

Wie ben je en wat breng je mee?

Jij bent meer dan een collega die alleen toezicht houdt op de naleving van de leefomgevingsgerichte regelgeving, maar je bent ook een handhaver die zo nodig de eerste stappen van de handhavingsprocedure kan zetten.

  • Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding, bij voorkeur aangevuld met ABW;
  • Je hebt relevante werkervaring als medewerker handhaving/toezichthouder;
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving zoals Wabo, bestemmingsplan, Omgevingswet en van vergunningverlening, (bouw)controles en handhaving;
  • Het zou mooi zijn als je ervaring hebt met de programma’s Squit XO/ Powerbrowser, Verseon/ Excellence;
  • Jij kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken en beschikt over goede communicatieve (mondelinge en schriftelijke) vaardigheden. Goed kunnen luisteren, doorvragen en omgaan met conflicten zijn jou ook niet vreemd.
  • Je bent flexibel, analytisch sterk en je bent praktisch en oplossingsgericht ingesteld;
  • Je bezit een gezonde dosis bestuurlijke sensitiviteit en hebt een klantgerichte instelling;
  • Je beschikt over rijbewijs B.

Hier kom je te werken
Heeze-Leende is een kleine, vooruitstrevende, groene gemeente. Samen met inwoners, bedrijven, verenigingen en partners gaan we voor een duurzaam leefbare samenleving. Ons uitgangspunt? “Ja, tenzij.” We willen dingen mogelijk maken voor de mensen die hier wonen en werken en voor de vele toeristen die ons jaarlijks bezoeken. En voor onze collega’s willen we een moderne en toegankelijke werkgever zijn. De deuren staan altijd open. Werken bij de gemeente Heeze-Leende betekent werken binnen een informele organisatie, met grote ambities en de drive om ervoor te gaan.

Hier kun je ook op rekenen:

  • Een adviserende en veelzijdige functie in een werkomgeving die volop in beweging is.
  • Deze HR21 functie Medewerker Handhaving I, is ingedeeld in functieschaal 9 met een bruto maandsalaris van maximaal € 4048,00 bij 1,0 FTE (per peildatum 1 oktober 2020).
  • Uitzicht op een vast contract.
  • Cursussen en opleidingen om jouw werk optimaal uit te voeren en te groeien als professional.
  • Een individueel keuzebudget dat je kunt besteden aan diverse zaken, zoals een kilometervergoeding, extraverlofdagen of een fiets. Of je laat het uitbetalen.
  • Ruimte om deel te nemen aan werkgroepen en activiteiten in de organisatie, om te netwerken en je horizon te verbreden.

Jouw team
Je komt te werken in het Team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving. Hier werk je samen met collega’s met verschillende vakdisciplines. Bij je teamgenoten kun je altijd terecht om te sparren. We zijn er voor elkaar en helpen elkaar waar nodig.

Reageer direct
Ben jij onze nieuwe collega Toezichthouder / Handhaver? Solliciteer via www.werkeninzuidoostbrabant.nl. Reageren kan tot en met 15 maart a.s. Wij laten je vervolgens z.s.m. weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op 22 maart a.s.

Voor vragen over het proces kun je terecht bij het HR loket, telefoonnummer 040-2083737 tussen 09.00 en 12.00 uur. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Tini Smits, manager Strategie en Beleid Ruimtelijk Domein, telefoonnummer 040-2241530.

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug